Almával jutalmazták a gyerekek a szabályosan közlekedő járművezetőket Kiskőrösön.

A kiskőrösi Bem József Általános Iskola 2. b osztályos diákjai 2019. szeptember 4-én ellátogattak a helyi rendőrkapitányságra, ahol a délelőtt folyamán egy komplex bűn- és baleset-megelőzési foglalkozáson vettek részt.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakelőadója, Kuti Erika c. r. őrnagy bemutatta a rendőrséget a kisiskolásoknak. Interaktív előadás keretében megismerkedhettek a rendőri hivatással, a szolgálati ágakkal, valamint megtekinthették a rendőrségi járműveket.

A szeptemberi iskolakezdéssel az idei tanévben is folytatódott Az iskola rendőre program. Ennek keretében a másodikos diákok az iskolarendőrrel, Baltás Adrienn c. r. zászlóssal a gyalogos-átkelőhelyen való helyes áthaladást gyakorolták.

A fiatalok ezután a gyakorlatban is kipróbálhatták a rendőri munkát. Az Alma-citrom akció keretében az egyenruhások segítségével – az intézkedés alá vont gépjárművek, illetve a sofőrök ellenőrzése közben – két „kisrendőr” mondta el a járművezetőknek, hogy a gyermekekre mindig kiemelt figyelmet kell fordítani az utakon, valamint a biztonsági övet kötelező bekapcsolni. Amennyiben az ellenőrzés során mindent rendben találtak, a sofőrök egy almát kaptak. Ellenkező esetben citromot adtak volna át a gyerekek, azonban ez alkalommal minden sárga gyümölcs megmaradt.

Forrás: police.hu

DéKá

MEGOSZTÁS