A Beatangrock Band zenekar 2019. szeptember 7-én már a negyedik alkalommal koncertezett az izsáki ZÖREY klubban. A nyilvános főpróbaként meghirdetett fellépésen ismételten két énekessel hozták a tőlük megszokott rockos hangulatot.

-Hirdetés-

A koncert előtt, az idén tíz éves zenekar életéről a zenekar dobosát és ügyintézőjét, Frankó Zoltánt kérdeztük:
“Homoki  Antal „Bölény” 2009-ben dobost keresett zenekarához, azóta itt dobolok. A kezdetek óta, de különösen Bölény 2013-ban bekövetkezett halála után sok változáson esett át a zenekar. Ekkor változott nevünk is „Bölény Rock Band”-ről „Beatangrock Band”-re. Az azóta állandósult felállásban Mirity Attila (szóló gitár), Szeles Zoltán (basszus gitár), Machács Gábor (billentyűk) játszik hangszeren. Uzsorás Ádám (ének) mellett, a mostani alkalommal először lép fel velünk Balogh László énekes (az Időgép zenekar frontembere). Két énekessel színesebb és karakteresebb hangzást tudunk elérni, ami a hard rock hangzáshoz elengedhetetlen, és szélesedett a repertoárunk is.”

Beatangrock Band
Mirity Attila, Frankó Zoltán, Balogh László, Szeles Zoltán, Machács Gábor, Uzsorás Ádám

A ZÖREY-ben már negyedik alkalommal léptek fel, milyennek tartjátok a helyszínt?

Párját ritkítja! Nagyon jó bulihelyszín, mégha tovább is tart a cuccokat a pincébe levinni. Nagyon jók a körülmények, kiváló a hang és fénytechnika. A klubban mindig jó hangulatú koncertjeink vannak. Rendszerint aki ide lejön, az itt is ragad. Mivel szinte otthonra leltünk a klubban, ezért hoztuk ide a nyilvános főpróbát is. Már pénteken is, egész nap itt voltunk, hogy néhány új számot felvegyünk és az új énekesünkkel jobban összehangolódjunk. A mai koncert is kicsit lazább, kötetlenebb lesz. Ha valami nem jön össze, megállunk és újrakezdjük. A lényeg az, hogy a végeredmény minél tökéletesebb legyen.

A ZÖREY klubon kívül hol léptetek fel?

Átlagosan havi egy-két alkalommal lépünk fel a környéken. Legutóbb Kecskeméten, a Hírös Hét Fesztivál alkalmával, a Harley Davidson találkozó napján, a nagy színpadon léptünk fel. Nagyon sokan voltak és a közönség visszajelzése alapján nagy sikerrel. Számunkra ez volt az év koncertje!

Hogyan alakul a zenekar repertoárja?

Balogh Laci belépésével szélesedni fog a repertoárunk is. Játszani fogunk az István a királyból, Steve Winvood, Bikini és Időgép számokat (benne a Ha nem lenne szó) – ami eddig nem volt. Van néhány saját számunk is, bár mostanában nem erőltettük, mert olyan helyen játszottunk, ahol volt kívánságlista: mint a Deep Purple, P.mobil, P.box, Deák Bill, Hobó, meg ilyenek…

Mik a Beatangrock Band további tervei?

Szeretnénk minél többet játszani, illetve minél több helyre eljutni. Fesztiválokra, klubokba, olyan rendezvényekre, ahol ennek az élő zenének, az igazi hús-vér élő zenének még van hitele. Mi semmiféle trükköt nem használunk, ami lenyomódik, az szól, ami meg nem, az nincs. Itt nincs technikai bravúr, itt minden akkor szólal meg, és úgy amit abban a pillanatban az akkori kedélyállapot és a hangulat hoz, kétszer nincs ugyanaz. Az nagyon inspirálóan hat, ha a közönség együtt él a zenekarral. Óriásit tud dobni a teljesítményen és a hangulaton. Szerencsére a koncertjeinken legtöbbször megkapjuk a pozitív visszajelzéseket.

A koncert látogatottságára sajnos rányomta a bélyegét, hogy ugyanebben az időben a környéken más koncertek is vannak. Ennek ellenére az új énekessel debütáló zenekar „hozta a kötelezőt”. Az egyes számokat, a próbákra jellemzően, ha kellett újra indulva, a tökéletes hangzásra törekedve adták elő régi és az új dalaikat.

Az egyes beállások finomhangolásán sokat segített a koncert vendége, Cserny Kálmán, aki dob és basszus playback kísérettel, Jimi Hendrix-es hangulatot varázsolt a pódiumra.

A környékbeli (Kecskemét, Lakitelek, Helvécia, Ágasegyháza) szenior zenészekből álló Beatanrock Band, az élő rock zene hiteles képviselői. Ennek ellenére nem igazán ismert a zenekar és viszonylag kevesen látogatják a koncertjeiket. Viszont akik ott vannak, azoknak tetszik és rendszerint „bitang”-jó hangulatban élvezhetik az élő rockzenét.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS