A Magyar Kerékpáros Klub kezdeményezésére az Európai Mobilitási Hét keretén belül már hatodik éve rendezik meg Kiskőrösön a Trizoli Jótifuti Egyesület szervezésében, Kuti Zoltán irányításával, az úgynevezett Bringás reggeli eseményt. A kezdeményezés célja az, hogy felhívják az emberek figyelmét a kerékpáros közlekedés fontosságára és arra is, hogy lehetőségeinkhez képest az autós közlekedés helyett, a biciklizést preferáljuk környezetünk védelme és egészségünk megőrzése érdekében.

Amikor csak tehetjük, cseréljük az autót bringára! – hangsúlyozta Kuti Zoltán.

Az esemény főszervezője: Kuti Zoltán
-Hirdetés-

A Kiskőrösi EGYMI 3.,5.,7. osztályos diákjai és osztályfőnökeik voltak az esemény segítői, akik a Kiskőrösi EGYMI munkatársaival a Petőfi térre települtek ki ma reggel.  A bringával közlekedőket kis „vitamin”csomagokkal, gyümölccsel ajándékozták meg, megköszönve ezzel azt, hogy két keréken közlekednek és nem szennyezik a levegőt.

Mindig vannak támogatóink, mint például a Cserpes Trudi, Hohes C, vagy a helyi For-TÉSZ Kft., Bubee és Király Csemege. Közülük többen már évek óta támogatnak minket. Köszönet érte. Jó látni, hogy nekik is fontos ügy ez – emelte ki Kuti Zoltán.

A kedves szervezők

Idén 260 csomagot tudtak szétosztani.

Örülök annak, hogy már hetedik éve itt vagyunk, és hogy évről évre egyre több az érdeklődő. Ez a városvezetésnek is köszönhető, hisz támogatják bringás törekvéseinket”– nyilatkozta.

Kuti Zoltán azt is elmondta, hogy a Trizoli Jótifuti Egyesület, kiskőrösi bringás csoportja a „Bringalánc” – akik kihasználva a település jó infrastruktúráját (74 km – egybefüggő bringaút) szívesen kerekeznek szabadidejükben. Lehet hozzájuk csatlakozni Facebook csoportjukba. Egyébként több szekcióban működnek, úgy mint futó, bringás, úszó, túra és speciális csoport. Egyesületük célja, hogy fogyatékkal élő társaikat segítsék, ezért lehetőségeikhez képest őket is igyekeznek bevonni programjaikba.

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS