Utoljára szüreteltek ebben a választási ciklusban a jelenlegi képviselő – testület tagjai, valamint a külsős bizottsági tagok a délutáni ülés után a körforgalomban.

Kiskőrös körforgalma üzeni: szőlő és bor városa vagyunk

Vödröt, kést és metszőollót ragadtak a képviselők, hogy a Béke-Petőfi utca találkozásánál lévő körforgalomba telepített szőlőt idén, szeptember 18-án leszüreteljék.

A piciny ültetvény egy Ausztriában nemesített fajta, amely rezisztens a különféle betegségekkel szemben, így nem igényel permetezést, zamatos ízű és inkább a csemegeszőlőkhöz hasonlítható.

-Hirdetés-

 

Idén sajnos nem hozott sok termést, bő egy puttonnyal sikerült összehordani a vödrökből. Ellenben itt nem is a terméshozam a fontos, hanem a szüretelés célja.

És hogy mi a célja? Erről kérdeztük Domonyi Lászlót, városunk polgármesterét:

„Nekünk ez fontos nap. Több, mint tíz éve Somogyi Zoli barátunk kitalálta és elhozta ezt a gyönyörű, ízletes termést adó szőlővesszőt külföldről és megalkothattuk a körforgalmat. Ezzel üzenjük mindazoknak, akik ide érkeznek, hogy Kiskőrös a szőlő és bor városa, nekünk a szőlő nagyon fontos. Emellett az is nagyon fontos, hogy mi eljöjjünk ide a képviselő testülettel és egységben leszüreteljük ezt a szőlőt. Ez egy olyan üzenet mindenki irányába, hogy nekünk szívügyünk a hagyomány, szívügyünk az, hogy Kiskőrösön a szőlőtermesztést – aminek köszönheti ez a térség a kiemelkedését – meg kell tartani, és a jövőnek üzenjük, hogy csak így tovább.”

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS