Soltvadkert Város Önkormányzata és a Nemzeti Sportközpontok beruházásában elkészült a „D” típusú sportpark és körülötte a 200 méter hosszú futókör, aminek szeptember 20-án este 17 órai kezdettel tartották az ünnepélyes átadását.

-Hirdetés-

A záportó mellett található fitness park megnyitóján elsőként Fodorné dr. Schiszler Terézia köszöntötte a résztvevőket, majd röviden ismertette a beruházás történetét és a létesítmény technikai és pénzügyi adatait.
A beszéde végén felkérte Kárász Andrást, hogy ossza meg ünnepi gondolatait a jelenlevőkkel.

Fodorné dr. Schiszler Terézia beszédében többek között elmondta, hogy három „D” típusú sportparkot és egy 200 méteres futókört igényeltek. Egyet a Városi Sportcsarnok mellé, egyet a Lukács parkba és egyet a záportározóhoz. 2018 márciusában kapták meg az értesítést az egy darab „D” típusú sportpark és az egy darab 200 méteres futókör megépítését támogató döntésről.

Kárász András Önkormányzati képviselő és a Pénzügyi Bizottság elnöke felszólalásában elmondta, hogy ez teljesen új irányzat a sportban Soltvadkerten. Röviden kitért a sport mindennapi használatára, annak egészségre gyakorolt pozitív hatásaira és meghívta a családokat az eszközök használatára. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a park létrehozásában részt vett, külön kiemelve azoknak, akik használják, hiszen jelenlétük bizonyítja, hogy jó ötlet volt a Sportpark megépítése.

„Kívánom, hogy mindenki örömmel használja ezt a parkot, és a Jóisten vigyázza a sportolókat, hogy sérülésmentesen tudjanak edzés után hazamenni és jó érzéssel térjenek ide vissza.”

– e szavakkal adta át beszéde végén Kárász András a sportlétesítményt.

Kárász András felszólalásában említette, hogy egy felmérés szerint Soltvadkerten a sportolási lehetőségekkel vannak legjobban megelégedve a lakosok.

A köszöntők és a szalagátvágás után Kozák István edző vezényletével a Soltvadkerti TE Birkózó Szakosztály ifjú növendékei mutatták be a Sportpark eszközeinek használatát.

Molnár Zsolt külön „Street Workout” bemutatója

„A testedet nem választhatod meg, azonban mindenkiben megvan a lehetőség arra, hogy fizikai képességeit fejlessze, és valami olyat érjen el, amiről nem is álmodott.”
(Lewis Howes)

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS