Rekordszámú – 120 Lada – érkezett 2019. szeptember 21-én a VIII. Izsáki Lada Találkozóra, a márka kedvelői számára már kihagyhatatlanná váló családias hangulatú rendezvényre.

-Hirdetés-

Ezúttal kellemes őszi idő fogadta az izsáki focipályára – az ország minden tájáról, sőt Szerbiából is, – ideérkező ladásokat. Újszerű állapotban megőrzött szériaautók, valamint az épített és módosított társaik mellett, az újabb modelleket is meg lehetett csodálni. A legrégebbi autó egy 1974-es Lada volt.

Az egész napos program délelőttjén ladahúzó, felni és lendkeréktartó verseny, valamint kipufogó és zenei hangnyomásmérés zajlott. Mindig nagy ováció kísérte a Driftarénát, ahol addig kellett a gumit égetni, amíg az a felnin maradt. A délutáni ügyességi szlalom versenyen a sofőrök és autók képességeit csodálhatta meg a nézőközönség. A találkozók nem maradhatnak el felvonulás nélkül. Különösen impozáns látvány, amikor 120 Lada, úgy két kilométer hosszan elnyúlva, felvonul a város főutcáján. A találkozó zárásaként került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására.

A találkozón Mondok József polgármester köszönetét fejezte ki Basa Imre főszervezőnek és segítőinek a közel évtizedes szervezői munkájáért. A benzingőzzel és gumiszaggal átitatott izsáki találkozó a márkatársak jó hangulatú, baráti összejövetele, amit folytatni kell. A növekvő érdeklődés felveti egy esetleges új helyszín keresését…

A találkozóról szóló részletes beszámolók és képek a Facebook-on találhatók!

-Faragó Gábor-

MEGOSZTÁS