A TS Gastro Kft. kiskőrösi főzőkonyhája felújításra került, melynek ünnepélyes átadójára szeptember 25-én került sor. A cég már több éve jelentős szerepet játszik a kiskőrösi közétkeztetésben és a mostani beruházásuk azt jelzi, hogy hosszútávú elképzeléseik vannak a városban.

Az eseményen a TS Gastro Kft. ügyvezetője Takács Zsolt elmondta, hogy a beruházás keretein belül a főzőkonyhánál teljes padlózatcsere történt műgyantával, csatornahálózat csere, falburkolatok csempézése, kívül és belül az összes nyílászáró cseréje, részleges elektromos áram vezetékek és berendezések felújítása, valamint belső konyhatechnológiai eszközök cseréje valósult meg.

A korábbi elavult épületszerkezetet korszerűsítették. A konyhatechnológia folyamatokban, az étlapban és az elkészített ételek ízvilágában nem fognak észlelni különbséget a fogyasztók, a megszokott minőséget kapják majd a továbbiakban is.

-Hirdetés-

A beruházás önkormányzat által a bérleti díjban leírható költsége 16 millió forint volt, amely az épületszerkezeti felújításokat foglalta magában. Mindezek mellett a konyhatechnológiai eszközberuházás a TS Gastro Kft. saját tulajdonát képezi és teljesen önerőből valósította ezt meg.

A cég elsősorban az oktatási-nevelési intézmények közétkeztetését látja el az önkormányzattal kötött szerződésben foglaltak szerint 2017. július 20. – 2022. július 20-ig.

Az átadó ünnepség során Domonyi László polgármester köszönetét fejezte ki a főzőkonyha üzemeltetőjének a beruházás elvégzéséhez. Megemlítette, hogy már 2013-ban is tudta a város vezetése, hogy az épület felett elhaladt az idő és korszerűsítésre, felújításra van szükség. Elismerését fejezte ki, hogy a TS Gastro Kft.-nek van igénye és fontos a számukra, hogy a kollégáik minél jobb körülmények között dolgozhassanak. Úgy fogalmazott, hogy a város legnagyobb étkeztetési kapacitással rendelkező szolgáltatója a főzőkonyha és az a mostani beruházás az üzemeltető és a település közös érdekeit szolgálja. A beruházás pénzügyi hátteréről elmondta, hogy a TS Gastro Kft. az épület felújítására elköltött 16 millió forintot megelőlegezte az önkormányzatnak, mely összeg 2022. július 20-ig kerül beépítésre a bérleti díjba. Kiemelte, hogy a főzőkonyha egy nagyon fontos épülete az önkormányzatnak, mely szerepe a Wattay Szakgimnázium sportcsarnokának megépülésével még jelentősebb lesz. A kollégium kihasználtságát is erőteljesen elősegítheti majd a sportcsarnok, ahol edzőtáborok, sport-és egyéb rendezvények valósulhatnak majd meg.

Itt közvetlenül egymás mellett fog elhelyezkedni majd a sportcsarnok, a főzőkonyha és a kollégium, ami jó alapot adhat minden egység megfelelő működtetésére.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS