Pili, azaz Piszeczki Ilona egy fantasztikus kezdeményezést indított el Kiskőrösön, a környezettudatosság jegyében ÖKOtthon Workshop-ot szervezett. Az esemény több alkalmas, az első találkozásra szeptember 28-án nyílt lehetőség, az István Lovastanyán.

-Hirdetés-

Vegyszermentes házi tisztítószerek és kozmetikumok készítése, nejlonzacskó helyettesítő szütyők és szendvics csomagolók varrása, műanyag kiváltásának lehetőségei háztartásunkban, csak egy pár téma, ami várja a jelentkezőket.

Piszeczki Ilona azokat a dolgokat mutatta be amiket ő is használ a háztartásában

A környezettudatosság egy folyamat, nem lehet a közepén elkezdeni. Kis lépésekkel kezdjük, lassan változtassunk szokásainkon. Például amit nem veszel meg azt nem dobod ki. A kevesebb holmit könnyebb rendbe tartani. Elkezdhetjük a csomagolásmentes vásárlással. A workshop-on lehetőség volt függönyből szütyőket varrni, még azok is a gép elé ültek, akik sosem varrtak és mindenki örömmel vitte haza elkészített zsákocskákat, amiket aztán a boltban teletömnek zsemlével, pékáruval, vagy kiviszik a piacra és paradicsom kerül bele. Még egy nagy előnye van, ha saját magunk varrjuk meg ezeket, egyszerűen értékelni fogjuk.

A résztvevők egymást segítették

Legalább tízféle vegyszert használunk egy háztartásban, ezeket hagyományos módszerekkel lecserélhetünk természetes alapanyagúakra. A citromsav, szódabikarbóna és az ecet csodákra képes, használatukkal megszüntetjük az erőszakos tisztítószereink csomagolását, spórolunk a családi kasszán és ami a legfontosabb nem szennyezzük a környezetünket.

Készül a toalett tisztító és illatosító

Ilit nem a vagyonszerzés hajtja, hobbiból, környezetünk iránti szeretetből és tiszteletből kezdte el. A rendezvény ingyenesen látogatható, mert többet ér, ha egy újfajta szemlélettel távozol!
A további alkalmakról, érdeklődni a  https://www.facebook.com/pilibolt/ lehet.

B.M

MEGOSZTÁS