Nem, most nem útépítés vagy holmi választási forgalomlassító demonstráció miatt. Annyi történt, hogy egy kamion megállt, elsőbbséget adott, és utána is megmaradt ebben a nyugalmi helyzetben. Először pár dudaszó hátulról, majd megindult az óvatos kerülgetés. Mindez ma Soltvadkert központjában, röviddel dél előtt.
 
Úgy is mondhatnánk, hogy a kamion komolyan vette az evangélikus templomot. Már amelyik a körforgalomnál áll. Aki pedig tanult hittant, az tudja: az evangélikus egyházat  megalapító Luther Márton mondta a wormsi birodalmi gyűlésen 1521-ben, amikor hittételei visszavonására próbálták rávenni a katolikusok főpapok: “Itt állok, másként nem tehetek!” (“Ich stehe hier, und kann nicht anders”  ahogy a krónikák írják).
Szóval állt a sor az evangélikus templom előtt. Szerencsére épp arra járt az Útellenőrzés járműve és a sofőr rögtön szolgálatba is helyezte magát. Bóják, forgalomirányítás, ideges úrvezetők nyugtatása… Közben a pórul járt sofőr segítséget hívott és rövidesen elhárult az akadály.
 

Azért a képeket elnézve elgondolkodhatunk: vajon ilyen esetben megfelelő-e a körforgalom kiképzése és belső mérete egy-egy nagyobb szerelvény kényszer-átengedésére? Rövid távon igen…

 
Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS