Október első hétvégéjén immár 10. alkalommal került megrendezésre a Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál a Szabadidő Parkban.

-Hirdetés-

A fesztivál 10 éve egy helyi borász, Vass Gyula kezdeményezésére indult el. Az első fesztiválon 7 csapat vett részt, kivétel nélkül baráti társaságok.
A szüreti elfoglaltságok miatt Dedák Pál és Torgyikné Danis Évi vették át a szervezői stafétát nagy lelkesedéssel és gyarapították mára fesztivál méretűvé az eseményt. A fesztivál háziasszonya már több éve Supka Éva.

A csapatok mindegyike nagyon jó hangulatban töltötte a napot

Idén 85 csapat vett részt, akik 1444 kg húst főztek meg a 2603 meghívott vendég számára. Idén először nem volt verseny, nem zsűrizték az elkészült ételeket, hanem minden csapat főzőmestere ajándékot kapott a szervezőktől.

Szivárvány Néptánccsoport

A fesztivál műsorára is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, hiszen fellépett az újraszerveződött Kiskőrös Város Fúvószenekara Sipos Béla karnagy vezetésével, akiknek az Evangélikus Zenekar is besegített, a zenekarral pedig a Csillagfény és a Gyöngyszem mazsorettcsoportok is bemutatkoztak. A zenekar után a Szivárvány Néptánccsoport lépett fel.

A nagyszerű zenei műsor megadta a hangulatot a tánchoz is

A zenei műsort gyarapította továbbá a Melódia Duo, Kothencz Lajos, Szekeres Mihály, Dörmő Anita és Venczák Márta, valamint Markó János, aki a nap zenei programját szervezte.

 

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS