Október 6-án délután a Kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban a Khamoro Táncszínház lépett fel „Sárközi üzenete” című színdarabjával, mely előadásra bárki ingyen ellátogathatott.

-Hirdetés-

Gárdonyi Géza: Egri Csillagok című regényében megismert Sárközi volt az alapja a vasárnap délután látott produkciónak. Sárközit, a ragyás cigányt a regény legkomikusabb, legszerethetőbb alakjának tartják. Aki olvasta a regényt, bizonyára máig emlékszik még a vicces, esendő karakterre.

Domonyi László egy kiskőrösi borválogatást ajándékozott Farkas Zsoltnak, az együttes vezetőjének

Az előadás elején Domonyi László köszöntötte a résztvevőket, majd Kunhegyesi Ferenc szólt néhány szót. A táncos előadás során megismerhettük a magyar és a cigány társadalom összetartásának erejét. Az előadásból rájöhetünk, hogy e két nép közötti kapcsolat igazán fontos a nemzet számára, ami rámutat arra is, hogy milyen fontos egymás kultúrájának megismerése, elfogadása.

A történet során Sárközi, a „Ragyás cigány” segít a török elleni harcban és harcol a magyarok oldalán. A darabban a főhős szimbolizálta a magyar és a cigány társadalom összetartásának erejét. A Táncszínház ezt a történetet dolgozta fel humoros, táncos, zenés formában, a cigányzenei kultúra szépségeihez hűen. 

A produkció fővédnöke: Langerné Victor Katalin – Társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár volt.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS