A „Soltvadkert a közös jövőnk” csapatának a szervezésében közösségi faültetésre vártak mindenkit október 19-én. A város ezzel a megmozdulással csatlakozott az országos faültetési felhíváshoz, hogy zöldebb, élhetőbb környezet alakuljon ki a településen.

Az eseményen ott voltak az újonnan megválasztott képviselők közül is többen és aktivisták – köztük gyermekek is – segítettek a fák elültetésében. A program 9 órakor kezdődött egy gyülekezővel a Városi Sportcsarnok előtti parkolóban. Innen a dolgos csapat a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola főbejárata előtti részhez vonult, ahol gömbkőrisek kerültek elültetésre.

-Hirdetés-

Az Evangélikus óvodához, az Arany János utcai Óvoda és Bölcsödéhez, valamint a Bocskai óvodához tuják kerültek. A Kossuth utca és a városközpont gömbkőrisekkel lett szebb, a záportározót pedig újonnan ültetett fűzfák szépítik.

Ezen a napon összesen 18 tuja, 20 fűzfa és 15 gömbkőris került elültetésre adományként és a Vadkert Komszolg Kft. támogatásával.

A közösségi faültetést a szervezők nem egyszeri alkalomnak gondolták, hanem szeretnének hagyományt teremteni ebből és évente két alkalommal – ősszel és tavasszal – tervezik meghirdetni a programot.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS