A János Vitéz Látogatóközpont alapvető tevékenysége, az osztálykirándulások szervezése, csoportok fogadása, ez nagyobb tömegben márciustól júniusig jelenik meg. A kevesebb látogatót vonzó hónapokat igyekeznek áthidalni, illetve szülői igényeket kielégíteni azzal, hogy az iskolai szünetekben táborokat, tematikus napokat szerveznek.

-Hirdetés-

Így volt ez az őszi szünetben is, amikor a Halloween téma köré csoportosulva állították össze programjukat. A négy nap alatt 25 gyermek tölthette hasznosan és tevékenyen napjait. A kreatív foglalkozások mellett, az épített környezeti nevelés és a jóga kapott hangsúlyt, de volt arcfestés, megismerkedhettek János vitéz történetével az interaktív labirintusban, és ki lehetett próbálni a látogatóközpont múzeumpedagógiai játékait is.

Dulai Gabiella Erzsébet gyógypedagógus minden reggel mesével átszőtt átmozgató jógaórát tartott. A napindítás először bemutatkozással, majd a további napokon az előző napi élmények, tapasztalatok elmesélésével kezdődött. A játékos feladatok, meditálás jó ráhangolódást biztosítottak egy-egy naphoz.

Dajka Adrienne az épített környezeti nevelés rejtelmeibe vitte bele a gyerekeket. A térbeli gondolkodás, egyfajta látásmódot ad arról, hogyan viszonyuljunk az épített környezetünkhöz. Megtudhatták hogyan alakulnak ki az épületek, városok, terek arculatai. Egyfajta szemléletet kaptak arról, hogyan használják ezeket a tereket. Az egyes napoknak megvolt a saját tematikája, az első nap Négyszögletű kerek erdő c. mese részletéhez készítettek papírból bukfencházat. A denevéres naphoz például kertvárosi installációt készítettek.  Nagy sikere volt a lézertornának, ami egyben fejleszti a finommotorikát és a térbeli gondolkodást is. Minden nap egy kihívás volt, mert kellett egy kis idő, hogy a gyerekek, megszokják az új feladatokat, hogy más szemszögből lássanak bizonyos dolgokat, de amikor rájöttek a megoldásra az igazi sikerélményt adott.

Tóth Anett intézményvezető ezúton is köszönetét fejezi ki Szlama Hajnalka, Horváth Beáta,Keller Georgina, Pivarcsi Alexa és Moldovan Elisabeta munkatársaknak, akik segítettek a tábor előkészületeiben és a sikeres lebonyolításban.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS