Újra összegyűltek a „Kiskőrös rózsája” horgoló kör ügyes kezű asszonyai. Vajon most milyen érdekességgel kápráztatnak el bennünket? Értünk, nekünk alkotnak. Értünk, hogy a horgolást, mint kreatív tevékenységet megőrizzék és átadják az utókornak. Nekünk, hogy alkotásaikban gyönyörködhessen bárki, aki karácsonytól ellátogat a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központba.

-Hirdetés-

Az embereknek fontosak az értékek, mi sem bizonyítja jobban, hogy már 40 felé jár azoknak a száma, akik az idei évben hozzájárulnak az installáció elkészítéséhez.

A tavalyi fehér gömbökkel díszített karácsonyfa adta az ötletet, hogy továbbgondoljuk és egy 12 főre megterített asztalt állítsunk mellé, aminek a dekorációját Kéhl Mária irányításával készítjük. Továbbá a fa mellé Grünwaldné Takács Aranka egy Betlehemet álmodott, amit egy különleges technikával fognak elkészíteni” – nyilatkozta magazinunknak Csányi Ibolya, a Körös-Körül Nők Egyesületének elnöke.

Aranka nagyon örült, hogy ilyen sokan eljöttek az első alkalomra: 
Sokan kíváncsiak az új technikára is. Az amigurumi japán technikával egyedi alkotások születhetnek, legyen szó bármilyen figuráról. Az egyesületnek nemcsak az alapanyagokat köszönhetjük, de Ibolya segítségével lesz teljes az alkotás. A színek harmóniáját, az összeállítást és a dekorációs elemeket is ő állítja össze. Az asztal és a karácsonyfa alapszíne a fehér és az arany lesz.

Mostantól minden szerdán 17 órától a művelődési központba találkozunk, és várunk minden olyan kreatív szellemmel megáldott embert, aki szeretne egy jó közösséghez tartozni” – fejezi be beszámolóját Aranka és már megy is, hiszen a többiek várják útmutatásait.

B.M

MEGOSZTÁS