A faültetés a legszebb és a legegyszerűbb tevékenység, amivel bárki tehet világunk kizöldítéséhez!

Ezt igyekszik hivatni a Kiskőrösi EGYMI Utazótanári Intézményegységének „Zöld Jövő” néven megvalósított faültetési programja is.

-Hirdetés-

2019. november 14-én csütörtökön a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnáziummal együttműködve 11 iskolában ültettek el tölgy, fekete dió és fehér fűzfákat a Kiskőrösi EGYMI által ellátott integráló intézményekben. Még a reggeli órákban 13 fát ültettek el az EGYMI-ben, ahonnan Tabdi, Páhi, Csengőd, Izsák, Soltszentimre majd Fülöpszállás intézményeibe, legvégül pedig a kiskőrösi KEVI-be, Wattay-ba és Bem iskolába látogattak el, ahová hol egy, hol több fával is érkeztek.

Még Franczia László igazgató (Wattay iskola) is ültetett fát

A tegnapi nap folyamán az erdészeti szakgimnázium tanulói és gyakorlatvezető oktatójuk voltak segítségünkre. Köszönet illeti még Sáfárné Csengődi Mariann kolléganőmet is, aki biztosította a kapcsolatot az Erdészeti Szakközépiskolával, illetve az összes integráló intézménynek is hálásak vagyunk, akik elfogadták megkeresésünket. Nem egyszeri alkalomról, programról van szó, hiszen mindezt tavasszal  folytatni szeretnénk. Mi az integráltan nevelt SNI-s gyerekek oktatását biztosítjuk, de a partneri viszony természetesen nem csak ebben merül ki. Ezzel a programmal is az volt a célunk, hogy szorosabbra fűzzük az intézmények közötti kapcsolatot. Örömmel láttuk azt is, hogy mindenhol tevékenyen segítettek a gyerekek – nyilatkozta Viedner Mónika, az EGYMI Utazótanári Intézményegységének vezetője hírportálunknak.

Az érdeklődő diáksereg a Petőfi Sándor Általános Iskolában Kiskőrösön

A kezdeményezés célja a partnerkapcsolatok ápolása mellett a környezettudatos magatartás támogatása, valamint a társadalmi felelősségvállalás is.

Felejthetetlen élmény volt a gyermekek csillogó tekintete, a természet, a fák iránti őszinte szeretete, odaadása. Hálás köszönet minden intézménynek és pedagógusnak a program sikeres megvalósításáért!

A képek a kiskőrösi intézményekben készültek. 

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS