Mézes reggelit tartottak november 22-én az Evangélikus Egyházi Óvodában Soltvadkerten. 13 évvel ezelőtt indult el ez a kezdeményezés Szlovéniából, melyhez később több uniós ország – köztük Magyarország is – csatlakozott.

-Hirdetés-

Célja: már kisgyermekkorban hívjuk fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a MÉZ hasznára!

Ez azt jelenti, hogy ezen a reggelen több ezer gyermek reggelizik mézes kalácsot és mézes kenyeret, ezzel is bekapcsolva az intézményeket – óvodákat és iskolákat – ebbe a láncolatba.

Ennek komoly hagyománya van, hiszen 4 éve már, hogy a Haskó család vajas-mézes kaláccsal örvendezteti meg az apróságokat. Kárász András alpolgármester is megkóstolta látogatása során, ahogyan mi felnőttek is példával jártunk a gyermekek előtt a MÉZ-es reggeli fogyasztásával.
Mindenképpen öröm – az elmúlt évekhez képest -, hogy kínálásnál egyre több kisgyermek jelentkezett a mézes finomságért.

“Köszönjük Haskóné Nyúl Mónika méhésznek és Haskó Szabinának az ízletes reggelit, az új ismeretet nyújtó tájékoztatást, a szemléltető kisfilmet.
Ezek mind arról szóltak, hogyan élnek a méhcsaládok, hogyan készül a MÉZ, valamint milyen élettani hatása és haszna van az emberi szervezetre.
Egy biztos: érdemes fogyasztani, főleg ebben a meghűléses időszakban, mert fontos gyógyír a betegségre, valamint hasznos táplálék és vitaminforrás!”

“Leginkább a MEGELŐZÉSBEN játszik fontos szerepet! Éppen ezért, érdemes mindennap EGY evőkanál mézet fogyasztani, mert védelmet nyújt a szervezetnek, segít az összpontosításban, a fizikai aktivitásban, biztosítja a stressz mentességet, azaz nyugtató hatását fejti ki a mindennapi tevékenységek során” – tudtuk meg Hachbold Éva intézményvezetőtől.

Jövőre is visszavárjuk a MÉZES REGGELIT!

LEGYEN MINDENNAP MÉZES NAP!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS