Az Európai Hulladékcsökkentési Hét november 16-24. között került megrendezésre. Az idei év kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében – „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogennel.

-Hirdetés-

A hulladékcsökkentési akcióban részt vett a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola és a diákok életében minden arról szólt, hogy mindenütt és mindenki figyelmét felhívják arra, hogy nyitott szemmel fedezze fel saját és környezete lehetőségeit a hulladékok keletkezésének megelőzésére. Gmoserné Valenczi Zsuzsanna és Piszeczki Ilona koordinálásával egy igazán aktív hetet zárhattak le.

“A környezetvédelemről, hulladékról, óceáni szemétszigetekről, a hulladékok lebomlási idejéről és még sok minden más témáról minden osztályban vetítéssel kezdték a hetet. Ez olyannyira felkeltette a gyerekek érdeklődését, hogy több kolléga beszámolója szerint a vetítést folyton meg kellett állítani, mert kérdések, hozzászólások sokasága érkezett”

– számolt be magazinunknak Piszeczki Ilona, majd folytatta beszámolóját.

„A szemétszedési akcióban kiemelkedő volt a 3.A és a 4.C osztálya, akik a Lidl és Tesco parkolókban gyűjtöttek egy óra leforgása alatt több zsák szemetet! A ruhagyűjtés keretén belül összegyűjtött darabokat Ukrajnába, nehéz sorsú emberekhez, gyermekekhez juttatják el. A héten plakátok is készültek, és a 8.A osztály egy kreatív videót is összeállított.”

“Az újrahasznosítás témája volt az egyik legsikeresebb projekt, ebben az alsós osztályok remekeltek. Temérdek fantasztikus, nagyon kreatív dolog született pl. madáretető, karkötő, tolltartó, játékok, adventi naptár, kaspó és még sorolhatnánk mennyi hihetetlen megoldás készült. A tanórákon egy-egy környezetvédelemmel kapcsolatos feladat is előkerült, minden pedagógus szabadon válogathatott a különböző előre elkészített feladatok közül. Szinte minden osztály szelektív kukákat helyezett el a teremben.”

Tökéletes zárás volt a kulacs flashmob, mely az egyik legalapvetőbb dologra hívta fel a figyelmet: a PET palack a legnagyobb ellenség, és a kulacs használata lenne/lehetne a legelső lépés a környezettudatos élet felé.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS