Bajnoki évzáró a Kiskőrösi LC II-nél

A Kiskőrösi LC II. csapata a megyei III. osztályú bajnokságban idén a negyedik szezonját kezdte meg. Az együttes meghatározó szerepet tölt be a pontvadászatban, hiszen az első évben ezüstérmesek lettek, majd egymás után két bajnoki címet ünnepelhettek, és most is a tabella élén állnak.

-Hirdetés-

A csapat évzáró vacsorája november 29-én volt, melyre a játékosok párjai is meghívást kaptak. A mintegy 40 fős összejövetelen jelen volt a gárda busszal történő utazásaiért felelő Weiszhaput János és a csapat szakácsa, Miklós Ferenc is. A finom grill vacsora Tóth István „Csitta” érdeme volt, a jó hangulathoz a zenét pedig Stenczel László szolgáltatta. 

Az eseményen a csapat edzőjét, Rácz Jánost kérdeztem az őszi szereplésről:

Milyen előjelekkel vágtatok neki a nyári felkészülés után az új bajnoki szezonnak?

A tavalyi bajnokcsapat együtt maradt, nem volt távozó és újonnan érkező játékos sem. Csupán annyi változás történt a játékoskeretben, hogy a megyei I. osztályú gárdát korábban erősítő Somlyai Péter és Füleki Antal már csak nálunk szerepelt, és az első csapattól érkezett még Horváth Róbert, valamint az ifjúságiaktól Kovács Balázs. Olyan labdarúgó nem volt a keretünkben, aki az első csapattól játszott vissza nálunk. A nyári felkészülésünk még ilyen gyengére sohasem sikerült, mert heti egy edzésünk volt és az is csak augusztustól, valamint mindössze egyetlen felkészülési találkozót játszottunk le a bajnoki rajt előtt. A bajnokság első felében ez az edzéshiány rányomta bélyegét a játékunkra, mert ekkor bizony voltak erőnléti gondjaink.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

Két döntetlen mellett az összes többi találkozónkat megnyertük, ami nagyon dicséretes teljesítmény. Pontvesztéseink akkor voltak élcsapatok ellen a bajnokság első felében, amikor kondicionálisan nem voltunk a legjobb állapotban. Ekkor játszottunk szerencsés körülmények között kánikulai melegben, hazai pályán 2-2-es döntetlent a Kecel FC II. csapatával és 1-1-es döntetlent Csólyospáloson úgy, hogy a 90. percben nem adtak meg egy gólunkat les címén. A legjobb teljesítményt a csapat a Vadkert FC STE II. gárdája elleni idegenbeli mérkőzésen nyújtotta, amikor 3-0-ra nyertünk. Meg kell említenem, hogy itt 0-0 volt az első félidő és műfüves pályán volt a mérkőzés, ami a keretünket túlnyomó részben alkotó idősebb játékosainknak nem kedvezett. Fontos megemlítenem, hogy a gyengébbnek számító csapatok ellen a valós tudásunkhoz képest elmaradtunk a várható teljesítményünktől a játék minőségében. Azt viszont ki kell emelnem, hogy a bajnokságban szereplő csapatok közül mi maradtunk egyedül veretlenek az őszi szezon végére. Most a Csólyospálos előtt 1 ponttal, 35 ponttal vezetjük a tabellát – 11 győzelemmel és 2 döntetlennel.

A tavaszi rajtra hogyan készül a csapat?

A bajnokság végén sem álltunk le, mivel minden szerdán van a csapatnak egy edzése szabadban a sportpályán, ami mellett a gárda játékosainak nagy része pályára lép a helyi amatőr kispályás küzdelmekben is. Szeretnénk a veretlenségünket a tavaszi szezonban is megtartani, de ez nem lesz könnyű, mert most mindenki a mi skalpunkra vadászik. Óriási bravúr lenne, ha ismét elsők lennénk, és zsinórban három bajnoki aranyérmet ünnepelhetnénk. Úgy gondolom, hogy van esélyünk az első hely megszerzésére, de ebben a küzdelemben nagy csatát kell vívnunk majd a csólyospálosiakkal.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS