Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata az őszi szezon záró fordulójában hazai környezetben lépett pályára. A gárda a középcsapatnak számító Siklós KC csapatát fogadta azzal a reménnyel, hogy győzelemmel tudnak majd búcsúzni az idei évben a szurkolóiktól.

-Hirdetés-

A kiskőrösi együttes szoros mérkőzésen szenvedett 35-33 (15-17) arányú vereséget: Molnár (k), Kű (k), Polyák (k), Thiesz 5, Bartha, Rohoska 1, Szentgyörgyi J. 10, Kulcsár F., Barna, Nagy B., Dózsa T., Turi 6, Bezsenyi 7, Polereczki 1, Gucsi, Patai. Edző: Horváth András.

A találkozó elején a vendégek kihasználták a kiskőrösiek védekezésben elkövetett hibáit és 3-4 gólos vezetésre tettek szert. A siklósiak két alkalommal is 5 góllal vezettek (8-13, 10-15), de a hazaiak nagy akarattal és lelkesedéssel újra szorossá tették a mérkőzést (15-16), azonban a félidő utolsó találatát a siklósiak szerezték és így két góllal vezettek a szünetre.

A második félidőben nagy küzdelem folyt a pályán és végig a siklósiak vezettek 1-3 góllal. A kedélyeket több esetben a játékvezetők ítéletei borzolták és a kiskőrösiek edzőjét Horváth Andrást is 2 perces büntetéssel sújtották reklamálás miatt.

A végjátékban kétgólos hátrányban voltak a kiskőrösiek, amikor lépéshiba miatt nem adtak meg egy hazai gólt. Az ellentámadás végén a siklósiak a kapu mellé dobták a labdát és a vendégek a saját „hatosuk” elé visszavonulva várták a kiskőrösiek támadását. Több fáziskéséssel a történtek után a játékvezetők kiállítottak egy kiskőrösi játékost 2 percre, és az ellenfél javára ítéltek szabaddobást.

Az utolsó percek így igen felfokozott hangulatban teltek el, miközben a siklósiak kihasználva az emberelőnyös helyzetet, meg tudták tartani kétgólos előnyüket a végére is. A mérkőzés végén a játékvezetők hangos füttyszó közepette vonultak be az öltözőbe. A kiskőrösiek így a 12 csapatos bajnokság 10. helyén zárták az őszi szezont, 3 győzelemmel és 8 vereséggel, 291-318-as gólaránnyal, 6 ponttal.

A találkozó legjobb hazai játékosának járó üveg bort Szentgyörgyi József vehette át Harangozó Péter csapatvezetőtől, aki a következőképpen értékelte az összecsapást:

-Sajnos a mérkőzésen nem számíthattunk sérülés miatt a leggólerősebb játékosunkra Harangozó Gergőre, a védekezésben is voltak hiányzóink, valamint a kapusok tekintetében sem állunk szintén jól, sérülések miatt. Meghatározó játékosaink hiányoztak, amit nagy lelkesedéssel és akarattal próbáltunk pótolni. A szívünket, lelkünket kitettük a pályára a mai napon, amivel végig nyílttá tudtuk tenni a találkozót. Voltak elrontott ziccereink, passzaink, a védekezésben hibáink, amelyek azért jöttek elő, mert nem voltak megfelelő cserejátékosaink és a pályán lévőknek volt, hogy egyszerűen elfogyott a levegője. A mai napon lőtt 33 találatunk nagyon jónak mondható, amivel nyernünk kellett volna, de nem szabad ennyi gólt kapnunk. Egy ilyen játékkal és jobb védekezéssel a Siklóshoz hasonló képességű csapatokat le kell győznünk a továbbiakban. Megyünk előre, dolgozunk a továbbiakban is és remélem a sérültjeink a tavaszra felgyógyulnak, akikkel kiegészülve már jóval eredményesebben tudunk majd szerepelni.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS