Az önkormányzat kezdeményezésére vállalkozói fórum volt Kiskőrösön, december 4-én a művelődési központ egyik különtermében. Az eseményre 74 meghívót küldött ki az önkormányzat, melyre mintegy 30-an jöttek el.

-Hirdetés-

A megjelenteket Domonyi László polgármester köszöntötte és elmondta, hogy az önkormányzat egy vállalkozói igényfelmérés után döntött úgy, hogy vállalkozói klub létrehozását kezdeményezik, és felvállalják annak koordinálását.

Major József

A városban az első vállalkozói klub megalakítása Major József nevéhez fűződik, aki elmondta, hogy az ezzel kapcsolatos gondolat 1987-ben született meg. Az alapgondolatot az indította el, hogy az akkor tapasztalt kihívásoknak egymást segítve tudjanak megfelelni. A kiskőrösieken kívül több soltvadkerti vállalkozás is tagja volt a klubnak, mellyel havonta vagy még gyakrabban is összejöttek. Hangsúlyozta, hogy a kiskőrösi vállalkozók mindig nagyon sokat segítettek az önkormányzatnak és ez a város vezetése részéről is hasonlóan megtörtént.

Csányi József

Amikor kezdett alábbhagyni a vállalkozói klub lendülete, akkor karolta fel a kezdeményezést Csányi József, ami egy új lendületet adott mindennek – sok hasznos programmal, eseményekkel, összejövetelekkel.

A klub „második fejezetéről” Csányi József elmondta, hogy valamikor a baráti kör elnöke volt a helyi labdarúgó csapatnál, amely során nagyon sok vállalkozót megismert, akik támogatták a sportot. Néhány éves kihagyás után szervezte újra a vállalkozókkal való összejöveteleket, melyekre vendég előadókat hívtak meg a vállalkozókat érintő kérdésekkel kapcsolatban. Megemlítette, hogy mostanra annyira felgyorsult a világ, hogy a vállalkozások szinte napi 24 órában dolgoznak és ilyen világban kell megfelelniük a kihívásoknak, a versenyhelyzetnek. Mindez ahhoz vezetett, hogy a vállalkozói összejövetelek érdektelenségbe fulladtak. Reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat kezdeményezése sikeres lesz és a mai kor követelményeinek megfelelő, új irányvonalat vesz majd a vállalkozók új klubja.

Az elhangzottak után Domonyi László kiemelte, hogy a korábbi évek hibáit kijavítva szeretnék új alapokra helyezni a vállalkozói összejöveteleket. A résztvevők döntöttek arról, hogy a továbbiakban Kiskőrösi Vállalkozók Klubja Egyesület néven működjenek majd és kerüljenek a köztudatba. Elvi határozatot fogadtak el a vállalkozók azzal kapcsolatban, hogy a klub megalakulásakor a tagság éves díja 12.000 forint legyen, és az új tag felvétele a mindenkori éves tagdíj egy összegben való befizetése után történhet meg. Az összejövetelek gyakoriságának tekintetében a negyedéves javaslat került elfogadásra.

A vállalkozók az önkormányzat felé az alábbi témakörök megvitatását javasolták a vállalkozói klub keretén belül:
• Pályázatok
• Jogszabályváltozások
• Önkormányzati fejlesztések
• Vállalkozások bemutatkozása, kommunikáció, szervezetfejlesztés, adóügyek, szakmai fórumok, mezőgazdaság, nemzetközi lehetőségek
• Az önkormányzat és a vállalkozó réteg közti kommunikáció elősegítése és támogatása
• A városban működő cégek, vállalkozások egymásközti kapcsolódási pontok megtalálása a meglévők erősítése
• Ipari és mezőgazdasági, valamint szolgáltató cégek közötti kapcsolatok fejlesztése
• Aktuális gazdaságpolitikai események megbeszélése és értékelése, abból a szempontból, hogy mennyire érintheti a konkrét vállalkozások jelenét és jövőjét, valamint a város iparűzési adóbevételét
• Előadók meghívása, a várható esetleges törvényi változásokról vagy a már megtörtént módosításokról
• Nyílt eszmecsere a városvezetés és az adófizető vállalkozók között arról, hogy az adójuk felhasználása hogyan és hova történik
• Tájékoztatás a városban történő eseményekről, rendezvényekről, azok támogatási szükségességéről
• Városi ipari és mezőgazdasági stratégia megvitatása esetleg kidolgozása a lehetőségek objektív értékelésével, valamint a hagyományok tiszteletben tartásával
• Az oktatással kapcsolatos észrevételek megvitatása
• Weboldal létrehozása

A felmerült javaslatok pontos kidolgozása néhány héten belül megtörténik és az önkormányzat szakemberei előkészítik az írásos anyagokat az egyesületi forma megalakításához. Amint ez megtörténik, újra összehívják a vállalkozókat, hogy alapszabályban fektessék le a Kiskőrösi Vállalkozók Klubja Egyesület megalakulásának tényét.

Amely vállalkozások szeretnének a klub tagjai lenni vagy kérdéseik vannak ezzel kapcsolatban, azok az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:
dr. Nagy Gabriella aljegyző
E-mail: aljegyzo@kiskoros.hu
Telefon: 06-36-70-453-25-17

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS