Végre itt az év vége!Karácsonykor lehetőségünk van a tágabb családdal, ritkábban látott rokonokkal egy közösen eltöltött ebédnél találkozni. Különleges alkalmak ezek, hiszen ilyen körben évente csak párszor tudunk együtt lenni.

Zsanna, édesanyjával: Zsuzsival

A nyári szabadságok után ez az az időszak, amikor újra több napot hármasban lehetünk. Kisbabánk megszületésekor egy hónapot tudtunk együtt tölteni, családdá formálódni, azóta csak egy-egy nap adatott, így nagyon vártuk a december végét. Babával minden más, mint amit eddig megszoktunk. A kettesben töltött, együtt főzicskézős, edzés utáni szaunázós estéket felváltotta az altatás, éjszakázás.

-Hirdetés-

 

 

 

A pici Zsanna és édesapja: Árpi

Az adventi időszak különleges, hiszen több időnk marad elcsendesedni, a lelkünket is feltöltő dolgokkal foglalkozni. Ilyenkor közösen is tudunk Jézus születéséről, életéről  olvasni, és hálát adni azért, hogy mennyei Édesapánk még az apró gondjainkra is ügyel. Amikor egy nehéz helyzetben erőt kértünk tőle, mindig bőven adott, és elhalmozott minket rengeteg ajándékkal. Ilyenkor átgondoljuk az óévet, felidézzük a kedves emlékeket, azokat a mérföldköveket, amiket magunk mögött tudhatunk isteni segítséggel. Az idei év legcsodásabb eseménye babánk megszületése volt. A várandósság alatt azért imádkoztunk, hogy gyors és könnyű legyen a szülés, és az álmunk valóra vált. Azonnali elindulás és a legközelebbi kórházba beérkezés után másfél órával már kint pihegett a kis ajándékunk.

Szabó Zsanna

Az idei ünnepi időszak ettől különleges, hogy velünk van egy új kis családtag, ő van a középpontban, még leköti teljes napjainkat. Az időnk és figyelmünk a legnagyobb ajándék, amit adhatunk egymásnak. Ezen a héten különösen igyekszünk kiiktatni minden póttevékenységet, ami csak az időnket viszi, és helyette odaadóbban fordulni egymás felé. A házasságkötésünk előtt megbeszéltük, hogy nem adunk egymásnak tárgyakat, helyette közös élményekkel gazdagodunk. Nem stresszelünk díszmenüvel, helyette olvasunk, minőségi időt töltünk együtt. Amit elköltenénk a „látszat”-ra, azt inkább szükségben lévőknek adakozzuk.

Eddigi karácsonyaink közül talán azok a legmaradandóbb emlékek, amikor örömet szerezhettünk másoknak, legyen az egy idősek otthonában töltött alkalom, vagy egy adományokat bedobozolós éjszaka után másnap árvaházban élőknek ajándékosztás. Reméljük, hogy amint kislányunk az első rajzokat készíti majd, ő is megtapasztalhatja, hogy tényleg jobb adni, mint kapni.

Szabó Zsuzsi és Árpi 

MEGOSZTÁS