Ismét eltelt egy esztendő, így ideje felidézni mi is történt az idei évben. Elsőként a labdarúgást vesszük porondra. Azon belül is  megyei első osztályú együtteseinket: az Akasztó FC-t, a Kiskőrösi LC-t, a Kecel FC-t és a Soltvadkerti TE-t.

Kezdjük az Akasztóval. Tavaly ilyentájt nagy volt az öröm Akasztón, hiszen a csapat a harmadik helyről várhatta a tavaszi folytatást. A keretben csak kisebb változások történtek, így a szurkolók joggal bízhattak egy jó tavaszi szezonban. Azonban az Akasztó tavasszal már nem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint ősszel. Ha megnézzük ősszel 26 pontot, míg tavasszal csak 12 pontot gyűjtöttek, így a 2018-2019-es idényt a 6. helyen fejezték be, köszönhetően a jó őszi szereplésnek. A csapat házi gólkirálya Szabó Zsolt volt, aki 11 találatig jutott. Idén nyáron sikerült öt mezőnyjátékost és egy kapust leigazolni Akasztón. Így újra bizakodva várták a szurkolók az új idényt. Ősszel 13 pontot szereztek az Akasztóiak, ami nem túl fényes. Szabó Zsolt 8 góljával újra a házi góllövőlista éléről várja a tavaszi folytatást.

Szabó Zsolt (Kiskőrös – Akasztó 2019.10.13.)
-Hirdetés-

A Kiskőrös a télen az első helyről várta a tavaszi küzdelmeket, majd tavasszal már be-be csúszott egy-egy rosszabb eredmény, így a 2018-2019-es idényt a harmadik helyen fejezték be a Kiskőrösiek, amire évek óta nem volt már példa. A gólkirály is a csapatból került ki Eugene Salami személyében, aki 22 találatig jutott. A nyár folyamán nagy játékos mozgás volt a csapatnál. Öt labdarúgó távozott és ketten abbahagyták a labdarúgást, így nem várt könnyű ősz a Kiskőrösre. Végül a 8. helyen zárták a félévet 16 megszerzett ponttal. A házi gólkirály ismét Eugene Salami lett, aki 9 gólig jutott ősszel.

Eugene Salami

Folytassuk a sort a Kecel együttesével. Amely csapatot idén négy edző is irányította. A tavaszt Kis Péterrel kezdte meg az együttes. Majd az utolsó négy fordulóban már a Kecelben játékosként is szereplő Nagy Előd vette át a csapatot. Akivel három győzelmet és egy vereséget értek el. A 2018-2019-es szezont a Kecel az ötödik helyen fejezte be. A házi gólkirály Bajnok Noel lett 16 találattal. Majd július elején jött a hír, hogy Nagy Előd munkáját megköszönték Kecelen. Az ő helyére érkezett a soltvadkerti Szabó Attila. Nagy Előd távozásával jó néhány játékos is elhagyta a klubbot. Így a Kecel is kicserélődött az új szezonra. Amit jól is kezdtek. Hiszen a negyedik forduló után hét ponttal állt az együttes. Ám azonban utána valami megromlott és a bajnokság végére 10 pontot sikerült összegyűjteni a Kecel csapatának, amivel az utolsó előtti helyen végeztek. Az őszi szezon hetedik fordulója után Szabó Attilát a kalocsai Márton Zsolt váltotta a kispadon. Akivel nem sikerült győzni a Kecelnek.

Bajnok Noel tör előre

Végül nézzük a Soltvadkertet. Idén januárban új edzővel Holczimmer Tamással kezdték meg a felkészülést Soltvadkerten, akivel szépen is szerepelt az együttes, hiszen az őszi 7 pont után a 2018-2019-es szezont 25 ponttal a 11. helyen fejezte be a Soltvadkert. A házi gólkirály Tóth Árpád lett 11 találattal. A nyáron nagyobb változások nem történtek a keretben, így bizakodva várták az őszi szezont. Ám annak ellenére, hogy a csapat a magyar kupa főtáblájára jutott, a bajnokságban nem jöttek a pontok, így október közepén edzőváltáson esett át a klub. Holczimmer Tamást a Marton István, Szabó Attila páros váltotta kispadon, akikkel fentebb lépett a csapat a tabellán és a 9. helyről várja a tavaszi folytatást. A házi góllövő listát ugyancsak Tóth Árpád vezeti, aki ősszel 9 gólig jutott.

Tóth Árpád

Izgalmas és emlékezetes találkozók is akadtak azért idén a megyei első osztályban. Márciusban nagy skalpot gyűjtött be az Akasztó, hiszen legyőzte a szomszédvár a Kiskőrös együttesét. Igaz októberben a Kiskőrös vissza is vágott az Akasztónak. Májusban a Kecel is megtette ugyanezt, amikor is 6-2-re győztek Kiskőrösön. A legemlékezetesebb és gólokban leggazdagabb találkozó a május 26-i Soltvadkerti TE – Duna Aszfalt TLC II. volt, hiszen a sok-sok fordulatot hozó mérkőzésen végül a vendégek győztek 6-5-re. Ki ne emlékezne a nyár végi augusztus 28-i Kiskőrös – Kecskeméti LC kupameccsre ahol a rendes játékidő 0-0-s döntetlent hozott. Majd úgy tűnt soha nem lesz vége a büntetőrúgásoknak. Végül a 42. büntető döntötte el a továbbjutás sorsát. A Kecskeméti LC jutott a főtáblára úgy, hogy a Kiskőrösnek négyszer is meg volt az esélye a főtáblára jutásra. Szeptember 1-jén a Soltvadkert és a Harta összecsapása hozott egy igazán fordulatos mérkőzést, ahol végül 3-3-as eredmény született. A vendégek a hosszabbítás utolsó percében egyenlítettek ki.

B.D.

MEGOSZTÁS