Folytatjuk év végi visszatekintő sorozatunkat ezúttal a megyei harmadosztályban történteket foglaljuk össze. A 2018-2019-es szezon tavaszi idényében a tabellán nagy változások nem történtek az ősz végi álláshoz képest. A Kiskőrös LC második számú csapata megvédte bajnoki címét. A Csólyospálos és a Vadkert FC II. előtt. Negyedik helyen végzett az Akasztó második számú együttese, akiktől 21 pontot levontak a bajnokság végén így a második hely helyett csak a negyedik hely jutott az akasztóiaknak. A középmezőnyben végzett a Bócsa, a Császártöltés és a Kaskantyú csapata. Itt is meg kell jegyezni, hogy a Kaskantyúi gárdától is pontokat vontak így ők előrébb is végezhettek volna. Az alsó házban a 10. helyen a Tabdi, míg 11. helyen a Tázlár, az utolsó helyen pedig a Kecel Senior végzett.

Kecel II. csapata 
-Hirdetés-

A legemlékezetesebb találkozó a Vadkert FC – Bócsa házi derbi volt április 27-én, ahol végül a Soltvadkertiek győztek 5-4 arányban.

Ha legjobb góllövőket nézzük, akkor a Vadkert FC II. játékosa Kővári Csaba lőtte a legtöbb gólt, szám szerint 18-at a kistérségi csapatok játékosai közül. Őt követte Farkas Dávid (Tabdi KSE), Gyuricza Zsolt (Vadkert FC II.) és Sinko Dorián (Kiskőrösi LC II.) 16 találattal.

Akasztó FC II.

A nyár folyamán kissé átalakult a közép csoport mezőnye, hiszen a Szank átkerült egy másik csoportba. Míg új csapatként a két kiskunhalasi gárda a Spartacus és a Kiskunhalasi FC második együttese csatlakozott a mezőnyhöz, illetve a nyáron megalakult a Kecel FC II. együttese is, így ők is újoncként vágtak neki a 2019/2020-a idénynek. Kecelen így három csapat is indult az ősz folyamán a bajnokságokban. A Vadkert FC II. pedig az idei szezontól a megyei első osztályú együttes második számú csapataként indult el az új idénybe.

Kiskőrösi LC II.

Az ősz folyamán 10/10-as mérleggel rendelkezett az előbb említett gárda, majd jött az utolsó három forduló és három rangadó melyet elveszítettek a Soltvadkertiek, így a tabella negyedik helyén telelnek. Az első helyen most is, ahogyan tavaly a Kiskőrös második számú csapata telel. Igaz csak egy ponttal előzik meg a legfőbb rivális Csólyospálos és négy egységgel a Kecel FC II. együttesét. Az Akasztó FC II. az ötödik, míg a Bócsa remek ősz végi hajrájának köszönhetően a hatodik helyen telel. A tavalyi idényben utolsó helyen végző Kecel Senior FC most a hetedik helyen fejezte be az őszt. Ami nagy előrelépés a tavalyi szereplésükhöz képest. A Tázlár és a Császártöltés a 10. és a 11. pozícióban telel. A Kaskantyú és a Tabdi pedig az utolsó előtti és az utolsó helyen fejezték be az őszt. A Tabdi és a Kaskantyú is átalakult a nyáron, a Tabdi első győzelmét éppen a szomszédvár Kaskantyú ellen szerezte meg az őszi utolsó fordulóban.

Jelenet a Tabdi – Kaskantyú szomszédvári derbiről

Az emlékezetesebb mérkőzések közé tartozott ősszel többek között a Kecel FC II. – Vadkert FC STE II. találkozó, ahol fordulatos találkozón 5-3-as eredmény született a hazai Kecel javára. Szintén Kecelen az Akasztó FC második csapata nagy küzdelemben 3-2 arányban győzött. A Kaskantyú csapata játszott egy remek mérkőzést a címvédő Kiskőrössel, ahol végül 4-2-re a Kiskőrösiek győztek. A Tabdi együttese egy mondhatni bravúr 1-1-es döntetlent ért el az Akasztó FC II. ellen, mely után szomszédvári derbit nyertek a Kaskantyú ellen.

Akasztó FC II. – Bócsa

Legeredményesebb játékosok voltak ősszel:

Vadkert FC STE II.: Kővári Csaba Dávid 21 gól
Kiskőrösi LC II.: Füleki Antal 20 gól
Kecel FC II.: Kovács Norbert 13 gól
Akasztó FC II.: Suhajda Gergely 12 gól
Kecel Senior FC: Szabó Viktor 11 gól
Bócsai BLSE: Varga Tibor 10 gól
Kaskantyúi FSE: Farkas Dávid 7 gól
Tázlári FC: Braun Márk 5 gól
Császártöltés EFSK: Gyurászovics Zoltán 4 gól
Tabdi KSE: Damásdi Gergő, Fábián Sándor 2-2 gól

B.D.

MEGOSZTÁS