A Katolikus Karitász izsáki csoportja, 2020. január 25-én, huszonkettedik alkalommal rendezte meg a jótékonysági célú Karitász bált, melynek teljes bevételét a rászorulók megsegítésére fordítják.

-Hirdetés-

Az Izsáki Városi Sportcsarnokban berendezett bálterem kétszáz vendégnek és sok-sok tombolanyereménynek adott helyet. A bálozókat Bajkó Zoltán plébános köszöntötte, melyben kiemelte, hogy a töretlen összefogás és támogatók önzetlen segítsége tette lehetővé a több mint két évtizede életben tartott rendezvény megszervezését. „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, s meglátja milyen sokan odaállnak mellé.” A szeretetnek nincs köze a leereszkedéshez; a jótékonyság nem szánalomból, hanem szeretetből táplálkozik. A szeretet és jótékonyság egy, mert ha jót cselekszünk, szeretetből tesszük. A szenvedőnek elsősorban nem pénzre van szüksége, hanem jó szóra és támogatásra. „Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik… Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”

A bál műsorát a katolikus hittanos fiatalok adták. A vidám jelenetben, az „Egyszer egy királyfi” énekkel kísért, sok humorral előadott pantomim játékban, fiúk játszották az eladó lányokat is. A jelenet végén a szereplők és énekhangjuk együtt köszönték a kapott vastapsot. Királyfi: Mezei Kristóf és Perjés Zétény; Gazdag bíró lánya: Perjés Bendegúz és a húga, Perjés Etelka; Szegény kosárkötő lánya: Bárdi Áron és Papp Emma. Az énekeket Gellér Aliz tanította be, dobbal Gellér Blanka kísért. A vacsora utáni nyitótáncot Hajma Ágnes tanította be. A tizenegy párral előadott western hangulatú táncos párbajt, a vendégek vastapsára újra elő kellet adniuk.

A báli mulatsághoz a Puhl Band húzta a talpalávalót. Családias hangulatban együtt ropták a táncot a legkisebbek és az idősebbek. A sok-sok tombolafelajánlásnak köszönhetően minden vendég hazavihetett valamilyen nyereményt. Az értékesebb ajándékok sorsolását követően hajnalig tartott a táncmulatság…

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS