Cintula diszkója alapozta meg a hangulatát annak a több mint kétszáz bálozónak, akik az izsáki iskola udvarára kihelyezhető árnyékolók beszerzésére szervezett jótékonysági partin vettek részt.

-Hirdetés-

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Adj Egy Ötöst!” csoportja, 2020. február 1-jén, az Izsáki Sportcsarnokba – jótékonysági jelmezes farsangi retro partyra – várta vendégeit. Annak ellenére, hogy egy héttel korábban is volt egy jótékony célú bál, ismét szép számú támogató és vendég állt a kezdeményezés mögé. A sportcsarnok ezúttal a nyolcvanas évek diszkó hangulatát tükrözte, amelyre sokan ötletes jelmezekben érkeztek. A bál kezdetén Kapás Zoltánné Marika, az újonnan kinevezett intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Örömmel állapította meg, hogy a nyári hőségben a gyerekek kényelmét szolgáló árnyékolókért, milyen sokan odaálltak a kezdeményezés mellé. Köszönetét fejezte ki a támogatóknak, segítőknek és a szervezőknek.

Műsorként, az „Adj Egy Ötöst!” programban résztvevő gyerekek ötvenfőnyi csoportja, Halász Judit: Mindannyian mások vagyunk című dalát, jelnyelven tolmácsolva adták elő. Tóth Klára, Balogh Zsuzsanna és Földinszki Janka mentortanárok, és jelnyelvi segítőik felkészítésével előadott produkciót, nagy tapssal fogadta a bálozó hallgatóság.

Az „Adj Egy Ötöst!”, egy attitűdformáló program az általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákcsoportok számára, amelyben személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkednek meg a fogyatékossággal élő emberekkel, azzal a céllal, hogy a közösen átélt élmények hatására társadalmunk nyitott, elfogadó, felelősen gondolkodó és felkészült tagjaivá válhassanak.

A Vino étterem közreműködésével szervírozott svédasztalos vacsorát követően a diszkóé lett a főszerep. Először az est sztárvendége, Keresztes Tibor (Cintula), hazánk 1-es számú DJ-igazolványával rendelkező lemezlovasa keverte a zeneszámokat . Jellegzetes baritonjával kísért, diszkóslágerekből álló válogatása minden résztvevőt táncparkettre csábított. Ezt a hangulatot folytatta Bácsi Gyula lemezlovas, aki nem ismeretlen az izsákiak számára, hiszen régebben a Tulipánban kevert bulikat és két éve a jótékonysági bálon is szerepelt.

Az ötletes jelmezek jelenléte sokat lendített az bál hangulatán. A táncok szünetében kapott helyet a jelmezmustra, melynek három legsikeresebb részvevője különdíjban részesült. Kedves színfoltja volt az estnek a házassági évfordulót és születésnapot ünneplők köszöntése. A tombolanyeremények egy része borítékos sorsjegy formájában talált gazdára. Az értékesebb ajándékok kihúzására Cintula közreműködésével került sor, aki azután örömmel vegyült el a táncolók között…

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS