Az elmúlt hétvégén egy különleges bevetésben volt részünk

Egy eltűnt személy keresése miatt Kiskőrösre érkezett a Szekszárdi Kutató-Mentő Csoport, és Miskolcról a Spider Mentőcsoport, Lehóczki László vezetésével, aki a világhírű Mancs nevű mentőkutya gazdája. A négy alakulat (Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület, Spider Mentőcsoport, Kiskőrösi Rendőrkapitányság és a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület) egy csapatként végezte a kutatást két napon keresztül. Az eközben tanúsított magas szintű szakmai hozzáértés és tenni akarás ami ezeket az embereket és kutyáikat jellemezte, azt hiszem példaértékű lehet mindenki számára. Hihetetlen volt látni ahogy ember és állat egyazon cél érdekében hogyan tud együtt dolgozni, főként, hogy ezt világ színvonalon végzik, és nem utolsó sorban önkéntes alapon. Ezúton is köszönjük a segítségüket! – olvasható Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület facebook oldalán. 
Enzo és Pirit lekeresett részek után

Az idei év első megoldásra váró esete

2020.01.13-án érkezett segítségkérés egyesületünk ügyeleti telefonjára, melyben egy Bács-Kiskun Megyében eltűnt fiatal kereséséhez kért segítséget az eltűnt személy családja, majd ezután a Kiskõrös Rendõrkapitányság. A családdal és a rendőrséggel folytatott egyeztetés után egyesületünk négy fővel és technikai eszközeivel indult útnak.

-Hirdetés-

Megérkezésünket követően a rendőrség munkatársai által tartott eligazítás után megkezdtük a számunkra kijelölt területek átvizsgálását a rendőrséggel és a környékbeli önkéntes tűzoltóságok állományával közösen. A kijelölt területeken a keresett személyt nem találtuk, így az esti órákban a keresést felfüggesztettük. Másnap reggel ismét útnak indultunk, hogy legjobb tudásunk szerint segítsük a fiatal felkutatását. A nap folyamán 6 lehetséges helyszín átvizsgálását kaptuk feladatul, melyeket a helyszínen lévő rendőrökkel és önkéntes tűzoltókkal közösen átvizsgáltunk, de sajnos ezeken a területeken sem találtuk a keresett személyt!

Bízunk abban, hogy mihamarabb megoldódik ez az eset és természetesen továbbra is készenlétben állunk, hogy bármilyen érdemleges információ birtokában ismét útnak induljunk – írja a Szekszárdi Kutató-Mentő Csoport.

Keresés napi megtervezése a csapatokkal

Újabb éles bevetésre utazhattunk az elmúlt hétvégén

Egy Kiskőrösön eltűnt fiatal felderítésében segédkezhettünk.
2020. január 11-én ismeretlen helyre távozott egy 19 éves fiatal fiú.
A rendőrség és a helyi és környékbeli önkéntes szervezetek már hetek óta keresik a fiatalt, rengeteg hasznos információt gyűjtöttek, amik alapján behatároltak területeket, de mivel órási helyekről van szó, így még több csapat felkérésével bővítették a keresőcsapatot.
Így jutottunk mi is el a helyszinre a Spider Mentőcsoporttal.
Egész hétvégén ott voltunk, együtt dolgoztunk a helyiekkel, rendőrökkel, önkéntes tűzoltókkal, a Spider és a Szekszárdi Kutató-Mentő Csoporttal.
Kiskőrös bel- és külterületi részeit vizsgáltuk át keresőkutyáinkkal, változó és váltakozó terepviszonyokon jártunk; erdőkön át, lápos, nádas részeken, szántóföldes ágas-bogas, romos, elhagyott épületekben és környékeiken.
Első nap végén Lehoczki Laci egy remek szakmai továbbképzést – oktatást tartott nekünk Mentőkutyásoknak, melynek anyaga a 40 éves pályafutása alatt szerzett tapasztalatai alapján született, életszerű és a valós, éles kereséseket segíti. Sok történetet hallottunk Mancsról✝️ és a közös munkájukról is. Ezentúl az aznapi munka kiértékelése nyomán igyekeztünk megtervezni a másnapi kutatás tematikáját.
A Csapatoknak sikerült összekovácsolódni, a szakmaiság, a közös munka érvényesülni tudott. A vasárnapi kutatás során is nagy területek vártak még ránk, de sajnos semelyik területen nem találtuk az eltűntet.

A nyomozás tehát folytatódik, továbbra sincs semmi biztosíték sem arra, hogy a környékén van, sem arra hogy valahová elutazhatott volna! Tehát mindenkit arra bíztatunk továbbra is, hogy járjanak nyitott szemmel, és amint bárki bármilyen hasznos információval tud szolgálni az eltűnt Balázs Csongorral kapcsolatban, keresse a rendőrséget! – olvasható a Spider Mentőcsoport facebook oldalán! 

Kutyifa Icu 
Képek: Spider Mentőcsoport

MEGOSZTÁS