Februárban van a farsangi szezon, az óvodai, bölcsődei, iskolai jelmezbálok ideje. Farsang napján jelmezt húzunk, más bőrébe bújhatunk. Így volt ez február 7-én is a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában az alsós évfolyamok gyermekeinek is.

-Hirdetés-

Az iskola szokásaihoz híven minden második évben tart egyéni farsangot. Ez azt jelenti, hogy a Műsoros est évében egyénileg öltöznek be a gyermekek, míg máskor az osztályok csoportos produkcióval készülnek. A gyerekek is ösztönösen kedvelik ezt a bújócskát, amihez mi nagy boldogan adunk segédkezet, hiszen nem felejtjük a saját örömeinket a farsangi báljainkon, pláne, ha nyertünk is valamit a remekbe sikerült ruházatunkkal.

Minden kornak megvannak a divatos jelmezei, az idei évben a fiúk szuperhős és katonák jelmezébe bújtak, míg a lányoknál népszerű volt az Unikornis jelmez. Az együtt készített, jelmez az igazi, amikor hetekig lehet tervezni, ügyködni egy-egy álarcon, ruhán, amit aztán gyermekünk büszkén visel majd a nagy napon. Képzeljük el a mesevilágot gyermekünkkel együtt, felejtsük el korlátainkat és játszunk együtt gyermekünkkel!

A jelmezek értékelésénél szerepet kapott a legbohókásabb, legszínesebb, de a kreatív, ijesztő vagy cuki jelmezeknek is nagy sikere volt. Amíg a zsűri meghozta döntését, a gyermekeket osztálytermükben finomságok várták, majd az eredményhirdetés után a várva várt tombolasorsolás következett. Végül pedig a tánc sem maradhatott el.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS