Évről-évre megrendezésre kerül a farsangi maszkabál az evangélikus oviban a gyermekek nagy örömére.

Farsang időszaka vízkereszt napjától hamvazó szerdáig tart, (most január 6 – február 26-ig) mert utána már a 40 napos böjt veszi kezdetét, mely húsvéttal zárul.

Idén február 14 -én került sor a mulatságra, amely rengeteg előkészületet igényelt.

-Hirdetés-

Az evangélikus óvodában hagyomány, hogy a csoportvezető óvónők a gyermekekkel együtt ötletelnek, hogy milyen jelmezbe bújjanak, utána pedig a kis óvodásokkal együtt készítik el az öltözékeket.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyermekek nagy örömmel segédkeznek a jelmezek elkészítésében, varrnak, ragasztanak, festenek az óvó nénik irányításával. Legnagyobb hozadéka az együtt alkotás öröme, a közösségformálás, a kreativitás, az esztétikai érzék fejlesztése, és így az óvodás évek alatt a szülők is mentesülnek egy kicsit a farsangi maszkok készítése alól.

Bogyó és Babóca birodalmában

Idén a mini csoportosok Bogyó és Babóca világába kalauzoltak el minket. A kiscsoportos gyermekek vidám kis méhecskéknek öltöztek. A középső csoportban igazi tengeri kaland várt bennünket, hiszen a lányok sellő, a fiúk pedig kalóz jelmezbe bújtak. A nagycsoport pedig királyi kastéllyá változott, csodaszép királylányokkal és védelmező királyokkal.

Az óvónők csodálatos díszleteket is készítettek, hogy még jobban beleélhessük magunkat a választott témakörbe.

A délelőtt folyamán a vidámságé volt a főszerep. Igazi karneváli hangulatot varázsoltak a farsangi dalok, körjátékok, és az elmaradhatatlan cukoreső!

Amíg a gyermekek felhőtlenül játszottak, szorgos kezek dolgoztak a Találkozások Háza konyhájában. Hatalmas szülői összefogás jellemezi az óvodát, minden évben az édesanyák és nagymamák frissen sütött szalagos fánkkal – mely a farsang jellegzetes étele – örvendeztetik meg a gyermekeket, illetve a délben érkező szülőket. Az íncsiklandó sütemény hozzávalóit az óvoda biztosította.

Akiknek a fánkokat köszönhetjük

írta:Galántainé Pivarcsi Eszter
SZMK vezető

Fotók: Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS