A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola február 15-én tartotta szokásos éves szülők-nevelők bálját a városi sportcsarnokban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is igen nagy érdeklődés mellett rendezték meg a programot, hiszen 440-en jöttek el az estre.

A vendégeket az intézmény igazgatónője Szentgyörgyiné Szlovák Mária köszöntötte, aki kiemelte a szülők segítségét a rendezvény megszervezése során. Elmondta, hogy a díszletként alkalmazott papír alapra festett sok tányér elkészítése is a szülők keze munkájának köszönhető, ami nem mindennapi hangulatot varázsolt a „discotor” néven meghirdetett bálhoz. Kiemelte Fábiánné Vékony Andreát, aki megálmodta az est dekorációját, valamint Szujer Klaudiát, aki a szülők és a nevelők által közösen előadott műsor betanításában segített.

-Hirdetés-

Hagyomány már, hogy ilyenkor vesznek búcsút a program alkalmi színtársulatának azon tagjaitól, akik utolsó gyermeke is elballag az intézménytől. Most Ádám Miklósnak és feleségének, Marikának köszönték meg az együtt töltött időt azzal a megjegyzéssel, hogy a későbbiekben is visszavárják őket a gimi báljaira.

Az intézmény vezetője köszönetét fejezte ki az iskola tanárának Fodor Tamásnak is, aki a szülők-nevelők műsorának narrátor szövegét írta meg és konferálta. Az alkalmi színtársulat legtávolabbról érkezett szereplőjének, Flórián Pál is átadott az intézményvezető egy oklevelet és ajándékcsomagot, aki kifejezetten erre az eseményre jött el Amerikából az óceánt átutazva. Az igazgatónő a szervezőmunkáért köszönetet mondott az SZMK elnökének Opauszki Gábornénak és férjének is. Az est jó hangulatához a zenét Fejes Dávid és zenekara szolgáltatta, a finom ételeket pedig a keceli Fürtös Vendéglő készítette el. A vacsora elfogyasztása előtt Farkas Sándor iskolalelkész mondott asztali áldást.

A bálról Opauszki Gáborné az SZMK elnöke elmondta, hogy a téli disznótorokhoz kapcsolódóan kapta a központi téma megválasztása a „discotor” elnevezést. A történet kitalálásában segített még Horváth Kinga igazgatóhelyettes. A szülők-nevelők műsora 16 perces volt, amely a reggeli kakaskukorákolással kezdődött. Majd összegyűltek a barátok, szomszédok a disznótorra, mely során a főböllér szerepét a város polgármestere Domonyi László játszotta el. A zenés műsort színesítette az asszonyok tánca és a férfiak nótázása is, mely nagy sikert aratott.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (146 db kép)
MEGOSZTÁS