Kiskőrös Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a záportározó elkészítésére. Ennek a pályázatnak a részeként a Dózsa György utcán a meglévő nyílt árkok rekonstrukciója, illetve a Klapka utca adott szakaszán a régi csapadékelvezető csatorna megújítása fog megtörténni.

-Hirdetés-

A Klapka utca bolt környéki részén ugyanis régi probléma, hogy

az esővíz állandó jelleggel megállt, valamilyen okból nem tudott a régi csapadékcsatornába átfolyni a víz.

A folyamat következtében új és nagyobb, 60 cm-es csövek kerülnek elhelyezésre 272 méter hosszúságban – nyilatkozta hírportálunknak Mátyus Zoltán műszaki ellenőr.

Elmondta, hogy a régi csövek felszedésekor azt tapasztalták, hogy sajnos szintbéli problémák is feltárásra kerültek, illetve fény derült több esetben illegális közmű rákötésekre és átvezetésekre egyaránt. Tehát ezen tiltott tevékenységek nagyban akadályozták a víz áramlását. A kivitelező még nem tart a munka végénél, de az is elképzelhető, hogy beszakadt csatornaszakaszok is lehetnek az érintett szakaszon. A munkálatok során az eredeti csatorna nyomvonalába fektetik le az újakat, tehát a régi felszedésre kerül.

A burkolatokat – legyen az járda, kapubejáró, vagy úttest – átvágják illetve feltörik, és a kivitelező a munkálatok során helyre is fogja állítani azokat,

így a teljes szakaszon visszaállítják a burkolatokat az eredeti állapotoknak megfelelően.

Jelen pillanatban folyik a munka dandárja, így a lakosság türelmét kérik a munka befejezéséig, jelezte Mátyus Zoltán ellenőr.

– Kiss Tamás –

MEGOSZTÁS