A népszerű hazai kezdeményezés olyan orvosoknak adományoz elismerést, akik cselekedeteikkel megmentették betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét.

Ebben az évben dr. Dulai Ilona üzemorvos, háziorvos szakorvost is jelölték páciensei a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj-ra, melyről örömmel mesélt hírportálunknak: 

-Hirdetés-

Budapesten szereztem meg az általános orvosi diplomámat, első szakvizsgám az üzemorvostan volt. 1979-ben a 2-es számú körzetben kezdtem el dolgozni itt Kiskőrösön. Ez nagyon kényelmes és szerencsés helyzet volt így, mert több időm jutott a családomra, a gyermekeimre, míg a munkám elsősorban a prevencióra fókuszált. Ezt követően, 2000-ben szereztem meg a háziorvosi szakvizsgát, ezért van most lehetőségem arra, hogy házi és üzemorvosként 5 asszisztenssel és több szakemberrel tudok együtt dolgozni. Mai napig vannak új pácienseink, habár hatalmas, 2300 feletti praxislétszámmal dolgozunk. Ha nem egy ilyen összeszokott, jól működő csapattal dolgoznék együtt, akkor sokkal nehezebb lenne. 40 éves pályafutásom alatt most először ért az a megtiszteltetés, hogy jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj-ra, melyet nagy örömmel fogadtam, hihetetlen meglepetés volt számomra – nyilatkozta hírportálunknak dr. Dulai Ilona üzemorvos, háziorvos szakorvos.

Az orvosi díjról

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképpen átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS 

Szavazási időszak: 2020.02.16.-2020.03.16.

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia:

  • szavazó neve, e-mail címe
  • a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából

A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet.

Szavazás

„SZAVAZOK” gombra kattintással egy automatikus e-mailt küldünk Önnek, melyben kattintson a „Szavazat megerősítése” linkre, voksa így lesz érvényes. Ön visszaigazolást fog kapni arról, hogy szavazata beérkezett hozzánk.

Kérjük, mielőtt a „SZAVAZOK” gombra kattintana – elkerülve az esetleges elgépelést – ellenőrizze le a megadott e-mail címet, mert a helytelen e-mail címekre nem tudjuk visszaküldeni a megerősítő e-mailt, ezért az a szavazat érvénytelennek minősül.

A szavazás március 16-án éjfélkor zárul.

ORVOSI KÖZÖNSÉGDÍJAK

A közönség jelölései és szavazatai alapján

  • 2 orvos Közép-Magyarország (Budapest, Pest megye)
  • 1 orvos Észak-Magyarország (Nógrád-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Borsod-Abaúj-Zemplén -megye)
  • 1 orvos Északkelet-Magyarország (Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-megye)
  • 1 orvos Délkelet-Magyarország (Csongrád-, Békés-, Bács-Kiskun-megye)
  • 1 orvos Északnyugat-Magyarország (Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Vas-, Fejér-, Veszprém-megye)
  • 1 orvos Délnyugat-Magyarország (Zala-, Somogy-, Tolna-, Baranya-megye)

ORVOSI KÜLÖNDÍJAK

Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni. Tette mindezt tudatosan, de olykor még tudat alatt is ezzel is elősegítve Magyarország „szellemi életben történő terjeszkedését”. Szent-Györgyi Albert munkásságáról további információk: www.szent-gyorgyi-albert.hu

A zsűri döntése alapján különdíjak is kiosztásra kerültek.

Goodwill Pharma Különdíj

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan 40 év alatti, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek:

  • munkássága a hazai orvos szakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy
  • olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja

Goodwill Pharma Életműdíj

Az Életműdíjat minden évben olyan 40 év feletti orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

Zsűritagok

Dr. Kallai Árpád
Főigazgató
Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó

Máté Krisztina
Producer, magyar televíziós műsorvezető, főiskolai tanár

Prof. Dr. Klivényi Péter
Egyetemi tanár, az MTA doktora
Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Neurológiai Klinika

Eredményhirdetés

A zártkörű díjátadó ünnepség 2020. április 23-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében kerül megrendezésre.

Forrás: http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/

Kutyifa Icu
Fotók: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS