A népszerű hazai kezdeményezés olyan orvosoknak adományoz elismerést, akik cselekedeteikkel megmentették betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét.

Ebben az évben Dr. Gyarmati Ágnes belgyógyász, háziorvos szakorvost is jelölték páciensei a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj-ra, melyről örömmel mesélt hírportálunknak: 

-Hirdetés-

Pályám kezdetén a kiskunhalasi kórházban dolgoztam belgyógyászként, majd 36 évet háziorvosként Kiskőrösön a 3-as számú körzetben. 44 év munkaviszony után, 2019. szeptember 1-jével vonultam nyugdíjba. Boldogsággal tölt el, hogy ilyen hosszú ideig gyakorolhattam hivatásomat és gyógyíthattam pácienseim testi-lelki betegségeit.

Nagyszerű érzés volt, amikor az elmúlt évben Kiskőrös Város Képviselő-testülete a „Kiskőrös Város Egészségügyi és Szociális Ellátásáért” díjjal ismerte el munkásságomat.

Örömmel tölt el, hogy idén betegeim jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj-ra. Köszönöm bizalmukat, szeretetüket! – nyilatkozta hírportálunknak Dr. Gyarmati Ágnes belgyógyász, háziorvos szakorvos. 

Az orvosi díjról

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképpen átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS 

Szavazási időszak: 2020.02.16.-2020.03.16.

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia:

  • szavazó neve, e-mail címe
  • a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából

A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet.

Szavazás

„SZAVAZOK” gombra kattintással egy automatikus e-mailt küldünk Önnek, melyben kattintson a „Szavazat megerősítése” linkre, voksa így lesz érvényes. Ön visszaigazolást fog kapni arról, hogy szavazata beérkezett hozzánk.

Kérjük, mielőtt a „SZAVAZOK” gombra kattintana – elkerülve az esetleges elgépelést – ellenőrizze le a megadott e-mail címet, mert a helytelen e-mail címekre nem tudjuk visszaküldeni a megerősítő e-mailt, ezért az a szavazat érvénytelennek minősül.

A szavazás március 16-án éjfélkor zárul.

ORVOSI KÖZÖNSÉGDÍJAK

A közönség jelölései és szavazatai alapján

  • 2 orvos Közép-Magyarország (Budapest, Pest megye)
  • 1 orvos Észak-Magyarország (Nógrád-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Borsod-Abaúj-Zemplén -megye)
  • 1 orvos Északkelet-Magyarország (Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-megye)
  • 1 orvos Délkelet-Magyarország (Csongrád-, Békés-, Bács-Kiskun-megye)
  • 1 orvos Északnyugat-Magyarország (Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Vas-, Fejér-, Veszprém-megye)
  • 1 orvos Délnyugat-Magyarország (Zala-, Somogy-, Tolna-, Baranya-megye)

ORVOSI KÜLÖNDÍJAK

Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni. Tette mindezt tudatosan, de olykor még tudat alatt is ezzel is elősegítve Magyarország „szellemi életben történő terjeszkedését”. Szent-Györgyi Albert munkásságáról további információk: www.szent-gyorgyi-albert.hu

A zsűri döntése alapján különdíjak is kiosztásra kerültek.

Goodwill Pharma Különdíj

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan 40 év alatti, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek:

  • munkássága a hazai orvos szakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy
  • olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja

Goodwill Pharma Életműdíj

Az Életműdíjat minden évben olyan 40 év feletti orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

Zsűritagok

Dr. Kallai Árpád
Főigazgató
Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó

Máté Krisztina
Producer, magyar televíziós műsorvezető, főiskolai tanár

Prof. Dr. Klivényi Péter
Egyetemi tanár, az MTA doktora
Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Neurológiai Klinika

Eredményhirdetés

A zártkörű díjátadó ünnepség 2020. április 23-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében kerül megrendezésre.

Forrás: http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/

Kutyifa Icu
Fotók: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS