„Ha a nyári jól sikerült, próbáljuk meg farsangkor is!” — talán ez volt a mottója a soltvadkerti katolikusok kezdeményezésének, mellyel batyusbálat rendeztek a hétvégén a Találkozás Házában.

A közösségformáló társas összejöveteleket nagyon fontosnak tartja az egyházközség elöljárósága és mivel egyre több az aktivista, talán nem is lesz hiábavaló a fáradozásuk.

-Hirdetés-

Mintegy kilencvenen jöttek össze a Találkozás Házában rendezett farsangra a katolikus egyház felnőtt tagjai. Igen: itt most az érettebb generációk adták elő magukat… De még hogy: a műsor a kalocsai katolikus énekkar fellépésével vette kezdetét. A félórás program filmzenék és népdalok feldolgozását tartalmazta. Jól rímeltek erre a helyi Máltai Szeretetszolgálat szépkorú csoportjának átköltött dalai. A témát a nyugdíjas élet visszásságai jelentették — a várt hatás, a sok nevetés nem maradt el!

A svédasztalos vacsora hozott finomságokból állt össze. Itt érvényesült igazán a batyus bál jellege. Volt hát mire és miért táncolni, melyhez szintetizátoros zenész szolgáltatta a talpalávalót.

Közben megtörtént a jelmezek bemutatása is, ami után mindenki szavazhatott is. Volt itt Antonius és Cleopatra, unikornis, jó Laci betyár… A győztes végül egy parasztasszony lett, akit dr. Jeney Gábor plébános jelenített meg. (Hiába, aki sokat biciklizik Vadkerten, lát még az utcákon ebből a típusból, igaz, atyám?) A tombola hozott anyagból jött össze, mindenki olyasmit hozott, amit maga is szívesen megnyert volna…

A bál végén spontán dalkör alakult — Zsikla Tamás, Tóth István és sokan mások — akik éjjel 1 után indultak haza jeles szereplésük után.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS