Kézműves-foglalkozással, nagysikerű néptáncbemutatóval és táncházzal zárta félévét az izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes százharminc táncosa.

-Hirdetés-

A Sárfehér Néptánc Egyesület, együttműködve a kecskeméti Gyermekliget Alternatív Óvoda és Iskolával, nagy sikerrel tartotta meg Félévzáró Táncbemutató és Táncház elnevezésű programját. A Sárfehér Néptáncegyüttes kinőtte az izsáki művelődési házat, nemcsak a színpad, hanem nézőtér miatt, ezért lett a helyszín az általános iskola aulája a 2020. február 22-i programhoz. A színpadot képező balettszőnyeget a Kecskemét Táncegyüttestől kapták kölcsön. A műsor alatt és a táncházban a talpalávalót, a jól ismert Suttyomba zenekar húzta.

A Kecskemét Szarkásban működő Gyermekliget Alternatív Óvoda és Általános Iskola, az EFOP-1.3.5-16 konstrukció Társadalmi szerepvállalás erősítés a közösségek fejlesztésével nevű pályázat keretén belül járult hozzá a rendezvényhez kézműves foglalkozásokkal. Az iskola fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben tudja megismertetni és átadni a hagyományos kézműves technikákat (nemezelés, fafaragás), melyet tanulóik az iskolában nap, mint nap alkalmaznak kézimunka órákon.

A néptáncbemutató előtt Bőtös Barnabás, művészeti vezető, tájékoztatta a vendégeket az izsáki néptánc oktatás helyzetéről. Az óvodában ötéves kortól kezdik a legkisebbek tanítását. A Mazsolák a bemutatón játékfűzést és pár ugrómotívumot táncoltak. Az alsó tagozatos általános iskolások számára, a testnevelés órák keretein belül heti egy órában folyik a néptáncoktatás. A felső tagozatosok és a további korosztályok a heti három próba alkalmával nemcsak táncokat gyakorolnak, hanem a környékbeli táncokról, zenéről, népdalokról és szokásokról is tanulnak. Az örvendetes, hogy növekszik a táncosaink száma, nemcsak helybéliek, hanem a környékből is vannak jelentkezők. A bemutatón minden korcsoport bemutatta az utóbbi időkben tanultakat. Jelenlévő közönség lelkesen fogadott minden produkciót. Az igen jó hangulatú estét az éjszakába nyúló táncház zárta, amelybe a közönség is aktívan bekapcsolódott

(Fotó: Dudás László)
-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS