Sajtóközlemény

-Hirdetés-

Befejeződött a TOP-3.1.1-15-BK1- 2016-0003 azonosító számú, „Belterületi kerékpárút fejlesztés Soltvadkerten” című projekt, Bócsai út-Petőfi utca-Bajcsy-Zs. utca kerékpárút és gyalogjárda hálózat valamint csapadékcsatorna kiépítése Soltvadkerten.

A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” témakörében 160 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Soltvadkert Város Önkormányzata. Az Európai Unió Strukturális és Beruházási Alapok támogatásának köszönhetően a  Bócsai út-Petőfi utca-Bajcsy-Zs. utcákon kerékpárút és gyalogjárda hálózat kiépítése, valamint a Bócsai úti szakaszon csapadékcsatorna kiépítése történt meg.

A munkálatokat a tervek szerint kezdték el 2017-ben, a folyamatot azonban megakasztotta a kivitelező ellen indult felszámolási eljárás. A munkálatokat az új közbeszerzési eljárás lebonyolítása után tudtak folytatni, majd lezárni. Soltvadkert Bács-Kiskun megye legforgalmasabb csomópontja, naponta mintegy hét-nyolcezer jármű halad át a városon. Az utóbbi tíz évben a város minden bevezető útja mentén kiépítette a kerékpárutakat. Biztonságosan el lehet jutni ide két keréken Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Kecelről, illetve Bócsáról. Ezzel Magyarország egyik legnagyobb összefüggő kerékpárút hálózatának csomópontja lett Soltvadkert. A belterületen, a Vadkerti-tóhoz vezető szakasz megépítésével a turizmus erősödésére is számítanak, illetve  lehetőség nyílik az egészséges életmód jó példával alátámasztott propagálására. A kerékpárút fejlesztéssel megvalósultak a biztonságos közlekedés feltételei is, ami a beruházás egyik legfontosabb prioritása.

A beruházás ugyanakkor jó hatással lehet a helyi gazdaságra, a kiváló soltvadkerti borok népszerűsítésére és értékesítésére, a pálinkák, a helyi gasztronómia, a méltán híres soltvadkerti fagylalt kóstolására, a szolgáltatóipar fejlődésére. A város legfőbb idegenforgalmi vonzereje a Vadkerti-tó, melynek biztonságos megközelítése a városból kerékpárúton csak ezen fejlesztéssel vált lehetővé.
Soltvadkert Város Önkormányzata alapvető feladatának és céljának tekinti, hogy a helyi lakosság számára infrastruktúrájában fejlett, élhető várost tartson fenn, továbbá erősítse a település turizmusát, népszerűsítse szolgáltatásait, értékeit.

 

Támogatási szerződés száma: TOP-3.1.1-15-BK1-2016-00003
Kedvezményezett: Soltvadkert Város Önkormányzata
Képviselő:
Temerini Ferenc polgármester
6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos u. 6.

MEGOSZTÁS