Nem akar lemaradni a térség híreiről?

Iratkozzon fel hírlevelükre, és mi hetente küldünk Önnek egy hírösszefoglalót az elmúlt napok legfontosabb eseményeiről a térségben.

Feliratkozom a hírlevélre

Bezárás
Kezdőlap Kiskőrös KÖZLEMÉNY: Kiskőrös 2020. évi hulladékgyűjtés rendje

KÖZLEMÉNY: Kiskőrös 2020. évi hulladékgyűjtés rendje

Írta: vira

Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a 2020. évi (2020. májustól – 2021. áprilisig) biológiailag lebomló hulladék, elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék gyűjtési rendjéről valamint lom hulladék elszállításának módjáról és a kommunális hulladék elszállításáról.

A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik az FBH-NP Nonprofit Kft. által díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú 50 cm átmérőjűkötegekben összekötve a zsák mellé helyezze ki oly módon, hogy a közterületen a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha a kommunális hulladékkal keveredik, akkor a gyűjtőjárattal nem áll módunkban elszállítani.

-Hirdetés-

A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot biztosítanak, amennyi kihelyezésre került. Szükség esetén további zsák (legfeljebb havonta 4 db) az Önhöz legközelebb eső ügyfélszolgálaton vagy ügyfélkapcsolati ponton igényelhető.


Elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék szállítása (sárga fedeles edény)

Az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék (sárga fedeles edényből) elszállítása 2020.12.31.-ig páratlan heteken, hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és pénteki napokon 2021. 01. 01.-től páros heteken hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és pénteki napokon történik..

A csomagolási hulladék gyűjtésére alkalmas edényzetben elhelyezhető hulladékok:

  • Papírhulladék, italoskarton (újság, folyóirat, füzet, könyv, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz lapítva, kiöblített italos kartondobozok kupak nélkül.
  • Műanyag- és fémhulladékok (kiöblítve, kupak nélküli PET palack, PP, HDPE jelzésű flakonok, pl: tejfölös, samponos, ásványvizes, üdítős flakonok; műanyag zacskó vagy szatyor, háztartási fém, italos és konzervdoboz kiöblítve, apróbb fémtárgyak)

Házhoz menő lomtalanítás

A lomtalanítást évente 2 alkalommal / ingatlan díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik. Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra.

Lomtalanítási igényét a +36-20/401-9484 telefonszámon tudja jelezni.


Kommunális hulladékgyűjtés

A kommunális hulladék begyűjtésének napja továbbra is hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, az eddig megszokott módon.

Amennyiben háztartásában nagy mennyiségben keletkezett kommunális hulladék, úgy többlethulladék elszállítására alkalmas zsákot biztosítunk díj ellenében ügyfélszolgálatunkon vagy ügyfélkapcsolati pontjaink egyikén.

Ügyfélszolgálat

Telefonszám: 06-79/524-821
E-mail cím: fbhnpkft@fbhnpkft.hu
Cím: 6521 Vaskút, 0551/2. hrsz.

További részletek és az ügyfélkapcsolati pontok IDE kattintva tölthetőek le! 

Forrás: http://kiskoros.hu/
Kép: illusztráció 

Kutyifa Icu 

 
MEGOSZTÁS