2020. március 10-én Kiskőrösre látogatott Iain Lindsay, az Egyesült Királyság Budapesti Nagykövete.

Iain Lindsay először tett látogatás városunkba, mely alkalomból egy rendhagyó angol órával örvendeztette meg a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákságát. A tanórát követően átsétált a főtérre, ahol Domonyi László polgármester, Szedmák Tamás alpolgármester és Dr. Filus Erika a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója kíséretében megtekintette Petőfi Sándor Szülőházát.

-Hirdetés-

A nagykövetet, akiről köztudott, hogy nagy szerelmese a magyar irodalomnak és azon belül Petőfi Sándor költeményeinek, lenyűgözte a szülőház és a városunk.

Az újságírói kérdésekre magyarul válaszolt, hiszen kiválóan beszéli nyelvünket. Lindsay szerint Európában a legnehezebb nyelv a mienk, de véleménye szerint fontos, hogy a mindenkori brit nagykövet és a nagykövet-helyettes is tudjon beszélni magyarul. Ő nem csak a nyelvet, hanem a magyar kultúrát, a történelmet és magát a magyarságot is meg akarja ismerni, mely utóbbi kapcsán elmondta: nagy benyomást tett rá a vendégszeretetünk. Véleménye szerint jó a kapcsolat a két nemzet között, mely a brit kilépés után tovább fog erősödni.

Domonyi László Kiskőrös Város polgármestere, és Iain Lindsay brit nagykövet

Az irodalommal kapcsolatban a brit nagykövet elmondta: örömmel tölti el, hogy március 15-én magyar verset szavalhat, a Nemzeti dalt.

Nagyon szereti Magyarországot, sok barátra tett szert, így a későbbiekben többször is szeretne visszalátogatni hazánkba.

Kiss Tamás

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira