Rendhagyó ünnepi megemlékezést tartott a dunapataji Tóth Dániel március 15-én délután a Petőfi Szülőházban.

-Hirdetés-

Daniról tudni kell, hogy több éves Londoni munka után tért haza 2017-ben. Azóta számos érdekes és jobbnál-jobb videókkal, valamint fotókkal kápráztatja el az embereket. 2019 januárjában kezdte el saját élő műsorát, a Hokedli Stúdiót a legnagyobb közösségi oldalon, mellyel azóta is minden hétfőn este jelentkezik. A beszélgetős műsorba hétfőnként próbál olyan embereket meghívni, akik érdekességekkel és figyelemfelkeltő témákkal keltik fel a hallgatók figyelmét. Azóta pedig a nézettsége is töretlen a Hokedli Stúdiónak.

Tóth Dániel

Mivel március 15-én szinte minden megemlékezés elmaradt, ezért Dani gondolt egyet, hogy a műsorában tart online megemlékezést. Így az adás nem hétfőn este, hanem március 15-én délután jelentkezett. Nem is akármilyen helyszínről: ugyanis a kiskőrösi Petőfi Szülőházból és egyenesen élőben. Mint utóbb kiderült az ötlet Kunhegyesi Feró közbenjárásával jöhetett létre, aki Dani beszélgető partnere volt vasárnap délután.

A műsorban szó esett a szabadságról és a félelemről, illetve a mostani kialakult helyzetről is.

Színesítették az adást Romsics Imre, a kalocsai Visky Károly Múzeum Igazgatójának gondolatai is a forradalom és szabadságharcról.

Fotó a műsorból

Dani elárulta, hogy számára mit is jelent 1848-49-es forradalom és szabadságharc:

„Nekem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc az elnyomó erők elleni küzdelmet jelenti. Lehet ez Habsburg, orosz, vagy jelen esetben egy vírus. (A sors fintora, hogy pont koronának hívják.) Mindegy, hogy ki vagy mi, nem engedhetjük meg, hogy ne emlékezzünk 48-as hőseinkre.”

A műsorban a Himnuszt a Kalocsai Liszt Ferenc AMI Fúvószenekara adta elő.

Köszönet illeti még Filus Erikát a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatóját, aki a helyszínt biztosította.

A beszélgetés IDE kattintva hallgatható vissza! 

Beniczki Dávid

MEGOSZTÁS