A kiskőrösi városközpontban található gyep felületek az eltelt évek alatt elgyomosodtak, ami miatt felújításra szorultak. A munkálatokat a Kőrösszolg Kft. végzi el, melynek költségeit az önkormányzat saját forrásból fedezi.

-Hirdetés-

A munkálatokat kivitelező cég részéről Dulai György csoportvezető elmondta, hogy a sok kezelés ellenére elgyomosodtak a városközponti parkok gyep felületei. Az új gyepesítés első fázisában az érintett területeknél 5-6 cm mélységben leszedték a felső termőréteget, ami a gyökérzónát jelenti. Összesen mintegy 100 m3 földet hordtak el a városközpontból a laktanyában található lerakóhelyhez.

A munkálatok következő fázisaként gyomtalanító kezelést végeztek el a parkok területeinél. Néhány hét várakozási időt követően a városközponti részeket a napokban kezdték el feltölteni termőföld és tőzeg keverékkel. A jövő héten beüzemelésre kerülnek az öntözőberendezések és a nedves talajra szórják majd ki a fűmagot, ami biliárd sport keverék. Elvégzik indító műtrágyával a megfelelő tápanyagutánpótlást, amelyet követően várhatóan májusra már szép új gyep zölddel majd a városközpontban.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS