Írta: vira

Kiskőrösi Óvodák – Köszönet

2020. március 15-re már tudni lehetett, hogy haladéktalanul fel kell készülnünk, fel kell készítenünk a szülőket, kollégákat és gyereket egyaránt, hogy holnaptól más lesz minden.  

-Hirdetés-

Első lépésként az információ pontos és gyors átadása volt a feladat.

Egy online tájékoztató és felmérő kérdőívet készítettünk, melyet vasárnap 9 órára sikerült közzétennünk a közösségi portálokon leginkább a zárt szülői csoportokban.

Fontos volt, hogy bevonjuk azokat a családokat is, akikhez nem juthat el online formában az információ. Őket telefonon értesítettük és a legtöbbjük már vasárnap délutánra személyesen jelent meg a Batthyány óvodába.

Hétfő reggelre szinte hihetetlen eredményt tapasztaltunk. Az óvodáinkba járó 372 gyermek szülője közül 332 átvette az értesítést az óvodák új működési rendjéről és nyilatkozott, hogy igényli az óvodai ellátást vagy sem, ill. kéri a fenntartó által biztosított napi egyszeri meleg ételt, melyet a Batthyány és az Erdőtelki óvoda konyháin vehetnek át.

Az igények keddre teljes körűen megfogalmazódtak. A szülők felelős hozzáállásának köszönhetően ténylegesen csak azok a családok igényelnek óvodai ellátást, ahol a szülők a mindennapokban a közügyet szolgálják, vagyis az egészségügyben, ill. a közszférában dolgoznak.

A Kiskőrösi Óvodák dolgozói nevében szeretném megköszönni a szülők felelősségteljes döntését és egyben  tolmácsolom a város vezetésének köszönetét is.

A mindennapok március 16. óta az alábbiak szerint zajlanak.

A gyerekek 3-5 fős csoportokban élvezhetik az óvodapedagógusok kiemelt, személyre szabott figyelmét, törődését.

Hétfőtől a munka nem állt le csak a helyzethez igazodva egy kicsit átformálódott. Az aktuális feladatok egy részét munkaköri leírástól függetlenül osztottuk szét:

  • Folyamatosan zajlik minden óvodában a teljes körű fertőtlenítés, rendszerezés, válogatás.
  • Az udvarok szépítése, a karbantartások (csiszolás, festés, kertrendezés) már a héten megkezdődött.

Az óvó nénik napi szinten online a zárt szülői csoportokban és telefonos formábantartják a kapcsolatot és segítik a szülőket az otthoni nevelő – oktató munkában.  

Minden csoport egyénileg tervezett magának március hónapra is projekttémát (pl. Tavasztündér, Család, Barátságok,Érzelmek, Nyitni- kék stb.)A pedagógusok ajánlásaikkal, szakmai tanácsokkal, játéklehetőségekkel, fejlesztő játékokat kínáló linkek megosztásával folyamatosan biztosítják az élményközpontú tapasztalatszerző tanulás lehetőségeit.

Itt, szeretném megköszönni minden kollégámnak a magas szakmai hivatástudatról tanúskodó magatartását.

Felvettük a kapcsolatot Török Zsuzsa klinikai szakpszichológussal, aki tanácsaival, segíti a szülőket, hogyan közvetítsék gyerekeik felé az aktuális történéseket.

Ügyes kezű kollégáink lelkesen varrják a szebbnél szebb és hasznos egészségügyi maszkokat.

Továbbra is higgadtan, nyugodtan és fegyelmezetten igyekszünk tenni a helyzet adta feladatainkat.

Kérem, a kedves szülőket, hogy leginkább Domonyi László polgármester úr hirdetményeiből és az óvodák ajtajára kihelyezett részletező információk szerint járjanak el, tájékozódjanak.

Bízom benne, ha mindannyian megőrizzük fegyelmezettségünket, és kerüljük a pánikkeltést, akkor együtt úrrá tudunk lenni a nehézségeken!

Vigyázzanak magunkra és egymásra!

Vlcskóné Csatlós Erzsébet
intézményvezető

MEGOSZTÁS