Írta: vira

Az elmúlt héten megkezdődött Soltvadkerten is fiataljaink részére a digitális oktatás.
A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése, valamint a pedagógusai gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez. A digitális oktatás legnagyobb problémája náluk is az volt, hogy nem minden család rendelkezik otthon tablettel vagy laptoppal a tanulás folytatásához. Ezért ehét szerdán Soltvadkert Város Önkormányzata 10 db 360o-ban elforgatható laptopot adott át az iskola vezetésének adományként. 

-Hirdetés-

 

Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány (borítóképen az átadó pillanata) szintén 10 db ugyanilyen típusú laptopot vásárolt a rászoruló családok megsegítésére, amelyet ma délután adtak át az iskola igazgatójának. Az Alapítvány mindig is fontosnak tartotta a gyermekek támogatását, kiváltképp, ha ez a tanulmányaikat szolgálja.

Szintén a héten kapott 15 db laptopot egy magát megnevezni nem kívánó vállalkozó részéről az iskola. Korában már beszámoltunk mi is arról, hogy a soltvadkerti cégek is kivették a részüket a társadalmi felelősségvállalásból, hiszen több helyi vállalkozás is önzetlenül segített az eszközök vásárlásában: a Material-Plastik Kft., a BS Plastic, Vira Max Kft és Szervánszky Judit.

Az iskolának adományozott számítástechnikai eszközöket az iskola vezetése adja tovább a gyermekeknek, akik azonnal be tudnak kapcsolódni a héten megkezdett digitális oktatásba.

Több olyan helyi magánember is volt, aki eszközöket adott át helyi családok, általános iskolás és középiskolás gyermekek részére egyaránt. Az ő segítségüket is nagyon köszönjük, hiszen a tantermen kívüli távoktatás váratlan, azonnali bevezetése nagy terhet rótt a családokra, de így hatalmas segítséget kaptak a szülők és a gyermekek is egyaránt.

A segítségeknek köszönhetően 55 család, 91 gyermek jutott eszközhöz.

KÖSZÖNJÜK SOLTVADKERT az összefogást!

– Molnár Elvira –

MEGOSZTÁS