A koronavírus járvány miatt a védőmaszkok tekintetében nagy hiány van mindenütt az országban. Az időseknek és azoknak kíván segíteni egy kezdeményezés Soltvadkerten, akik még nem veszik komolyan a vészhelyzetet.

-Hirdetés-

A Feromax-Trapp Kft. a város lakóinak megsegítése érdekében 300 db védőmaszkot vásárolt, melyet a Soltvadkerti TE, a Vadkert FC labdarúgóinak, valamint vezetőinek és a Vadkert Komszolg Kft. munkatársainak segítségével osztanak szét.

A Feromax-Trapp Kft. vezetője Trapp Ferenc elmondta, hogy a szájmaszkokat a cég Kossuth u. 97. szám alatti üzletében is átvehetik személyesen a lakosok. A cégvezető szerint vegyes képet mutat Soltvadkerten a koronavírus járvány elleni védekezéshez való hozzáállása a lakosoknak. Vannak, akik nagyon odafigyelnek mindenre és szájmaszkot is használnak, míg találkozott olyannal is, akinek felajánlotta ingyenesen a szájmaszkot, de nem kérte, mert úgysem venné fel.

A szájmaszkok kétrétegűek, moshatók és 100 % pamutból készültek

Valószínűleg akkor veszik majd komolyabban a helyzetet ezek az emberek, ha a halálozási és megbetegedési statisztikai számadatok majd megemelkednek. A jelen helyzetben igen nehéznek ítélte meg a vállalkozások helyzetét, de szerinte ebből a védekezésből most mindenkinek ki kell vennie a részét és valahogy át kell vészelni a nehéz időszakot.

A személyes tapasztalatai szerint sajnálatos, hogy ebből a helyzetből egyesek nagy hasznot húznak és indokolatlan áremelkedések lettek egyes árucikkeknél. Kiemelte, hogy a számítógépes piacon óriási áremelkedés következett be, az élelmiszereknél pedig megduplázódott a burgonya és a vöröshagyma ára. Megemlítette, hogy a szájmaszkokat készítők is próbálnak a bajba jutott embereken nyerészkedni és sokan túlárazva kínálják ezeket eladásra.

A soltvadkerti lakosoknak felajánlott szájmaszkokról elmondta, hogy kétrétegűek, moshatók és 100 % pamutból készültek, hogy időt állók legyenek a viselőjüknek.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS