Írta: vira

Felragyogott a napfényes óra! KutiZoli most pattan a lóra… Ja, nem… Szóval bolondok napja (április 1). Picit mintha minden nap az lenne. Legalábbis ennyire gyökeres változásra nem emlékszem amióta kétágú vagyok. Sokan úgy élik meg, hogy a korlátozások nagyon kellemetlenek.

Most alkalmazkodnunk kell a megváltozott körülményekhez. De az bizonyos, hogy önvizsgálatra sarkall, s kikényszerít változásokat.

07:00

-Hirdetés-

Ilyenkor „Bolondok napján” még frissen él bennem a születésnapom élménye (03.28.), mivel még nagyon sokan köszöntenek. Ahogy egy barátom mondta: „… nagyon közel van április egyhez… ez azért sok mindent megmagyaráz…” A reggeli készülődés mellett már izzik a gép, mert a Mai Ige és a reggeli imádkozás, melyhez az elektronikus tartalmak is hozzájárulnak, a nap legfontosabb része. Ugyebár a jó katona fegyverzettel megy a harcba! És mit ad Isten? Róma 8.28 a mára rendelt Ige! Sokat tudnék erről mesélni, de csak annyit mondok: életem Igéje. (Keresd ki, s olvasd el! Kicsit legyél csendben, s figyeld neked mit mond! Nekem benne van az egész életem.)

8:00

Mivel most „itthon van a suli”, így tanárnak, diáknak nagy kihívást jelent a felkészülés. Jó ha van jártasságod – és főleg kíváncsiságod arra, hogy egyedül is felkutass az interneten tartalmakat. Szerencsére több csoportban is benne vagyok, ahol a tapasztalatokat megosztjuk. A feladatok megszerkesztése, kitalálása számomra izgalmas. De azért a gyerekek már nagyon hiányoznak…

9:30

Mindennapi elfoglaltság számomra hogy magánemberként, és a Trizoli Jótifuti vezetőjeként a facebookot látogatom. Nagyon sokáig nélkülöztem, de rá kellett jönnöm, hogy hasznos (is lehet). Több olyan csoportnak tagja vagyok, akikkel megosztjuk gondolatainkat (pl. legújabban a régi bútorok felújítása érdekel, s teljesen laikusként kísérletezgetek ezzel…) De ugyebár ma bolondok napja van, s az első most, hogy kiötöljem, mivel nevettessem meg a barátaimat! „Mai zsibbasztó”… ez is egy hosszú történet… Azért azt is el kell mondjam, hogy ezekhez a mókázásokhoz – ami ehhez a jeles naphoz hozzátartozik -elengedhetetlen a személyes kontaktus… Most ezek a „szívatások” is hiányoznak… Másik tavalyi ötletem volt: felhoztam a pincéből a régi lemezjátszót, s leporoltam a régi korongokat… És most hallgatom ZZ Top „El Loco” korongját…

11:30

Fél óra a szabad levegőn délelőtt, séta. A város kihalt. Közben bevásárlás, ebéd. Ilyenkor süt legjobban a teraszra a nap, így a nagymamától megörökölt hintaszékben olvasgatok. Közben a megfelelő D vitamint is beszerzem.

13:30

Szintén mindennapos dolog a számomra, hogy tanulmányaimmal foglalkozzak. Hosszú felkészülés áll még előttem, ezt abból a kevésből következtettem ki, amit már tudok… Szeretnék alaposan felkészülni, a beadandóimból is van még hátra. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem mindig kevés az idő, a végén már szinte egész nap tanulok… Beosztani időt, energiát nem könnyű. A legnehezebb most, hogy a gyerekeim is távol vannak, s én aki igényli a találkozásokat, ezt nagyon rosszul viselem. De optimista vagyok!

15:00

Bringára pattanok, s irány az Arborétum! Jelenlegi sétáim, régi futásaim helyszíne, srácaimmal kicsiny gyermekkoruk óta járok ide. Nagy öröm a számomra, hogy a kilátó is elkészült. De most az sem látogatható… A tájékoztató szerint ajánlott a kint tartózkodás, de nem ajánlott csoportosulni. Két órát sétálgatok, ismerősökkel beszélgetek… tisztes távolságból… A reggeli -3 fok azért meglepett, és most is érezni még a szép délutáni napsütésben, hogy azért hűvös van. Kedvenc fám (japán liliom) megörül amikor meglát, hosszú évek óta vagyunk jó barátságban. Belső futó köreim során mindig „lepacsiztunk” amikor ott elhaladtam. Kicsit ő is megzavarodott most az időjárástól, így még találok rajta virágokat bőségesen! Március végére már nem szokott rajta lenni. Hazafelé kevés embert látok. Most a kedvenc padom is üres, a többivel együtt…

17:00

Még szépen süt a nap, így a régi bútordarabok felújítására fordítok egy kis időt. Egy ősrégi szerszámos láda és a nagyi két fotelja már készen van, most a kis asztalka és a lóca van soron. (Mondtam már, hogy utálok csiszolni?) A teraszra egyébként praktikusabb a műanyag bútor, jobb tisztán tartani, de jobban szeretem a régi fa bútorokat. És ha nem mentem meg, ki kellett volna dobni… ahhoz pedig túlságosan „értékesek”.

18:00

Délutáni edzés. Most jól jön a pincében berendezett „edzőterem”, amit évek óta nem használtam. Három éve gyurmázom, s most a napi két óra edzés nagyon hiányzik. Ki kell találni, hogy mit és hogyan csinálj, mert az eszközök (fekpad, evezőpad, kézi súlyzók, Scott pad) igen kevés lehetőséget adnak. Próbálkozom a saját testsúlyos edzéssel, egyelőre nagyon szokatlan. Próbálom tartani a napi 2X30 perc sétát és az egy óra edzést naponta. Egyelőre a fizikális terhelésemet próbálom több bringázással biztosítani, mivel nem futhatok.

19:00

Kaja. Mivel tv-t nem nagyon nézek – csak ha meccs van – ezért megnézem, hogy mi a ‘stájsz’ a facebook-on. Uralja a tartalmakat a koronavírus. De miért?! Megnézem a képeket amiket az Arborétumban csináltam, és eszembe jut, hogy esetleg tudok filmet keresni a net-ről. Nagyon kőbaltás vagyok az okostévémmel, de a You Tube-ról már tudok betölteni filmeket. Megnézem a „Gyalog galopp” c. klasszikust. Nem tudom hányszor láttam, de a szöveget kívülről tudom… és belefutok a Manchester: Tottenham meccsbe. Hála Istennek nem emlékszem az eredményre, így nagy csodálkozással szemlélem, hogy a MU ilyen nagy gólkülönbséggel nyert.

21:30

Olvasás, imádkozás. Jó éjt!
Legyetek jók, ha tudtok! Isten veletek!

-KutiZoli-

MEGOSZTÁS