Írta: vira

Tájékoztató a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozásról

-Hirdetés-

A tankerületi központhoz tartozó valamennyi általános iskola 2020. április 28-ig hivatalból, automatikusan felveszi a körzetébe tartozó gyermekeket. Amennyiben a szülők ilyen intézménybe kívánják gyermeküket beíratni, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Ezek az általános iskolák a kőrösi járásban a következők: Kiskőrösi Bem József Általános Iskola, Bócsa, Csengőd, Kaskantyú, Soltszentimre, Tabdi, Páhi, Fülöpszállás, Izsák települések általános iskolái.

Abban az esetben, ha a szülők nem a gyermek lakóhelye szerinti, de körzettel rendelkező iskolába szeretnék a gyermeküket beíratni, akkor 2020. április 28. és május 15. között adhatják le erre vonatkozóan az igényeiket a KRÉTA rendszeren keresztül, telefonon vagy indokolt esetben személyesen.  A kötelező felvételt biztosító iskola a felvételi kötelezettségének teljesítése után további felvételi kérelmeket csak a fennmaradó szabad helyek függvényében tud teljesíteni. A körzeten kívüli gyermekek felvételéről 2020. május 21-ig kell dönteni, majd írásban értesíteni a szülőt, valamint a kötelező felvételt biztosító általános iskola vezetőjét.

A körzettel nem rendelkező általános iskolába történő beiratkozásra is van lehetőség. Ebben az esetben a szülőnek szándéknyilatkozatot kell benyújtania a választott iskolába 2020. április 24-ig.  A beiratkozás 2020. április 6. és április 24. között történik. A gyermekek felvételéről az intézmény legkésőbb 2020. április 27-ig dönt. Ezt a döntést meg kell küldeni a szülőnek és a kötelező felvételt biztosító iskola vezetőjének is.

A jelenlegi eljárás célja, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél kevesebb személyes találkozással bonyolódjanak le. Elsősorban a KRÉTA rendszer segítségével, ha ez nem lehetséges, akkor személyes jelenléttel. A személyes beiratkozást több napra elosztva, 15 perces időközökben kell az intézményeknek megszervezni úgy, hogy egyszerre csak egy szülő tartózkodjon a helyiségben. Kiemelkedően fontos a megfelelő higiéniai feltételek biztosítása és betartása!

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy ennek megfelelően járjanak el a beiratkozás során.

Tisztelettel,

Vágó Ferencné
tankerületi igazgató

Kép forrása: Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Facebook

MEGOSZTÁS