Írta: vira

Tisztelt Kiskőrösiek !

-Hirdetés-

Először is egy jó hírrel szeretném kezdeni a heti tájékoztatómat.

Regisztrált koronavírussal fertőzött beteg Kiskőrösön nincs. Ahhoz, hogy ez így is maradjon kérem Önöket, tartsuk be a járványügyi intézkedéseket és szabályokat, mert csak így lehet eredményes védekezni a vírus terjedése ellen.

Köszönetemet fejezem ki Szentgyörgyi Alajosnak a Kiskőrösi Kutyakiképző Iskola vezetőjének és csapatának azért az áldozatos munkáért, amellyel az önkormányzat által beszerzett védőmaszkokat becsomagolják és kiszállításra előkészítik. Továbbá ezúton köszönöm képviselőtársaimnak és segítőiknek, hogy folyamatosan eljuttatják a háztartásokba a maszkokat. Meg kell köszönnöm 28 önként jelentkezőnek, akik 3400 darab maszkot varrtak meg az elmúlt héten. Ebből a munkából az óvónőink is aktívan részt vállaltak és 530 darabot ők is elkészítettek.

Köszönöm az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak a közterületi fertőtlenítésben vállalt munkájukat.

Szeretnék kitérni ismét a piac bezárásával kapcsolatban: A piacot továbbra is zárva tartjuk, annak ellenére, hogy az agrárminiszter szorgalmazza a piacok kinyitását. Én úgy gondolom, hogy nagyon időben és jó irányban indultunk el termelőinkkel akkor amikor a házhozszállítás rendszerét bevezettük. Bebizonyosodott, hogy ez jól működik és ezt a rendszert szeretnénk tovább erősíteni azzal, hogy a termelők elérhetőségét folyamatosan frissítjük és közzétesszük mind a Facebook oldalunkon mind a város honlapján.

Azt gondolom, hogy ez a veszélyhelyzet kicsit új életet is fog hozni mindennapjainkban látjuk a webáruházak előretörését a házhozszállítás rendszerét. Kedves termelők lehet, hogy Önöknek is fel kell ismerni, hogy a jövőben az eladó megy a vevőhöz. Ez a mostani időszak egy jó bevezetése ennek a módszernek.

A munkáltatókat arra biztatjuk, hogy segítsék a munkavállalókat azzal, hogy összegyűjthetik a termelők felé a megrendeléseiket, (zöldség, gyümölcs, méz, húsárú, tej, tejtermékek, vagy akár virág, amiket kiszállítanak Önöknek a munkahelyükre. Így segíthetik a termelőket és a munkavállalókat is bevásárlásaik megkönnyítésében.

Az óvodai és általános iskolai beiratkozások megtörténnek, igaz rendhagyó eljárás szerint az intézményvezetők saját kommunikációs csatornáikon tájékoztatták az érintetteket. Kérem kísérjék kiemelt figyelemmel ezeket az információkat is.

A Kiskőrös Városért Alapítvány kuratóriumának elnöke felhívásban kereste meg a város lakosságát és közvetlenül vállalkozóinkat, hogy pénzbeli támogatással is segítsék a védekezést. Többen már jelentős összeggel járultak hozzá a költségekhez. Számos egyéb felajánlás is érkezett például szállító eszközökkel való segítség, kedvezményes étkezés biztosítása, élelmiszer, húsárú felajánlás rászorulók részére, szükség esetén raktározás vagy éppen vitaminok és étrendkiegészítők.

Több mint 70 család részesült szociális csomagban, amelyben tisztítószerek és tartós élelmiszerek kerültek összeállításra. A csomagok összeállítását és eljuttatását a rászorulók részére az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmények munkatársai végezték. Köszönjük munkájukat!

A kiskunhalasi kórház főigazgatójával és a rendőrkapitánnyal, valamint a népegészségügyi hatósággal napi kapcsolatot tartok és folyamatos egyeztetjük a szükséges tennivalókat. A szakorvosi rendelőintézetünkben jelenleg kialakítás alatt áll teljesen elkülönülve egymástól az akut beteg ellátási orvosi rendelő és a légúti fertőzéses betegek ellátását szolgáló orvosi rendelő. Kérem Önöket, ha csak tehetik maradjanak otthonaikban és tartsák be az előírásokat, hiszen a védekezés továbbra is mindannyiunk közös érdeke.

Domonyi László
polgármester

MEGOSZTÁS