Írta: vira

Tisztelt Kiskőrösiek!

-Hirdetés-

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

A mosható védőmaszkok reményeim szerint minden háztartásba eljutottak. Aki mégsem kapta meg, jelezze a körzet önkormányzati képviselőjének.

Ezek után arra kérek mindenkit, hogy ha elindul otthonról viselje a maszkot annak érdekében, hogy a városban ne tudjon elterjedni a járvány. Ez rajtunk és hozzáállásunkon múlik. Sajnos azért kell ezt nyomatékosan elmondanom, mert a jó idő kicsalogatta a lakosságot a lakásaikból és lazulni látszik a fegyelem.  Figyelmeztessük egymást és idős családtagjainkat is a fennálló helyzetre.

A 70 éven felülieket féltjük és megkérjük, maradjanak otthon. Bevásárlásaikban továbbra is segítséget nyújtunk, amennyiben jelzik az önkormányzat felé. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

-munkanapokon (hétfő-csütörtök): 8-16.30, pénteken 8-12.00 óráig a 78/513-120/225, illetve 20/413-0167 telefonszámokon, valamint a szocialisigazgatás@kiskoros.hu e-mail, címen.

Sutus Etelka a Vöröskereszt helyi vezetője kezdeményezésére az ünnepek után Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény munkatársaival együtt „Nem vagy egyedül” csevegő vonalat indítunk azzal a céllal, hogy  az otthon lévő embereknek segítésükre legyünk magányukban, bizonytalanságukban,  tájékoztathassuk őket a szükséges tudnivalókról vagy olyan problémájuk van amit nem tudnak önállóan megoldani ebben a rendkívüli helyzetben. Vagy csak egyszerűen csak nincs kivel szót váltaniuk.

Módja: Telefonos segítő kapcsolattartás. A szolgáltatást az önkormányzat a húsvéti ünnepek után indítja el minden nap 8-tól 22 óráig az alábbi telefonszámon: 06/20/245-85-77

Felhívom a figyelmüket arra, hogy a Kiskőrös televízióban egyházaink rendszeresen otthonaikba költöznek, ha már templomba, imaházba nem mehetünk. Nézzék a helyi televízió műsorait.

Kezdődnek a húsvéti ünnepek, sajnos ebben az évben más lesz, mint ahogyan azt megszoktuk. Kérem Önöket, hogy a családok saját háztartásukban ünnepeljenek, ne hagyják el otthonaikat, vidéki rokonokat ne fogadjanak ebben a helyzetben. Sajnos most nem lehetünk együtt, de lélekben úgyis együtt ünnepelünk, gondolunk egymásra ezen a rendhagyó húsvéti ünnepen. Az egy háztartásban élők adják meg a módját a szokásoknak, legyen sonka, főtt tojás, kalács az asztalokon, és aki úgy érzi, vegye elő bibliáját és imádkozzon mindannyiunkért.

Ezúton kívánok Önöknek áldott, békés húsvéti ünnepeket!

Domonyi László
Kiskőrös Város Polgármestere

2020.04.09.

MEGOSZTÁS