Írta: vira

A minisztérium március 19-i hatállyal felfüggesztette a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. vizsgáztatási és utánképzési tevékenységét. Az elmúlt bő másfél hónapban a vizsgaközpont csak a tárca külön engedélyével, néhány esetben szervezhetett vizsgákat és vizsgálatokat, például leendő mentőgépkocsi-vezetők számára. 

-Hirdetés-

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések.

Megkeresésünkre a kiskőrösi OPÁL Autósiskola tulajdonosa Oláh Pál elmondta, hogy:

„Jövő héttől újraindulnak a vizsgák. A KRESZ vizsgán az eddigi 12 fő helyett csak 4 fő vizsgázhat egyszerre, ami azt jelenti, hogy a KRESZ vizsgák eléggé el fognak húzódni. A vezetési vizsgák is engedélyezettek, de mindkét esetben a vizsgán való részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése, melyről a tanulónak kell gondoskodnia. Illetve nyilatkozatot is kell tennie a vizsgázónak arról, hogy nem szenved semmiféle légúti betegségben.”

A vizsgaturizmus megelőzése érdekében az egyes helyszíneken kizárólag azok tehetnek vizsgát, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek.

 -Kincses Szilvi-

MEGOSZTÁS