2019. őszén Kiskőrös Város játszótér fejlesztésbe kezdett. Régóta esedékes volt a játszóterek felújítása, bővítése, hiszen számos alkalommal várakoztak a gyerekek például a Luther téren levő hintákra, mászókára.
Ugyanakkor a szülők is több fórumon jelezték, hogy némely játszótér játékai elavultak, megrongálódtak. A fejlesztések elkezdődtek késő ősszel, akkor viszont állagmegóvás miatt halasztódott idén tavaszra.

-Hirdetés-

2020. március elején azonban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet felülírta az addigi terveket. A játékok egy részét ugyan kitelepítették, de sajnos szalagot is kapott, hiszen a játszóterek használata tilossá vált.

A napokban az enyhítéseknek és a jó időnek köszönhetően pár helyen már használatba vették az apróságok a játékokat.

2020. március 22-én még szalag volt a Korzó-Pizzaphone előtti játékokon

Kiskőrös város polgármestere, Domonyi László tájékoztatta hírportálunkat a játszótéri fejlesztések jelenlegi állásáról:

VIRA: Éppen csak megérkezett a tervezett új játékok egy része, mégsem lehetett használni azokat (eddig). Helyi vagy országos döntés volt a szalag kihelyezése és a játszóterek lezárása?

Magyarország Kormánya a 40/2020 (III.11.) számú rendeletével az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett ki. A veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 17-én elrendeltük Kiskőrös Város közigazgatási területén minden játszótér körbekerítését vagy bezárását, megtiltva ezzel a játszóeszközök használatát.

 

2020. március 22-én a Bim-bam cukrászda előtti új játékok is szalagot viseltek

VIRA: A hétvégén már sorok álltak a fagyizók előtt, a főtéren is sokan élvezték a jó időt. A játékokat is vidáman használták a gyerekek.

A Kormány 2020. május 4-től a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépve, az életünk számos területet érintően enyhítéseket vezetett be. Fokozatosan, szigorú menetrend mellett megkezdődhetett az élet újraindítása Magyarországon, ennek megfelelően – összhangban a hatályos kormányrendeletekkel és a kormányzati ajánlásokkal – feloldottuk a városunk közigazgatási területén található játszóterek használatának tilalmát.

A János vitéz Látogatóközpont játéka is már használható

VIRA: A továbbiakban tehát szabadon használható minden városi játszótér és játék?

A játszóeszközök a továbbiakban a szigorú higiéniás- és távolságtartási szabályok betartása mellett újra szabadon használhatók, melyek napi rendszeres fertőtlenítéséről Kiskőrös Város Önkormányzata gondoskodik.

Ezzel egyidőben felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a Luther Márton téren, a Bim-bam cukrászda előtt található játszótér bővítésének, valamint a Petrovics utca – Martini utca – Árpád utca által határolt tömbbelsőben található játszótér felújításának megkezdődött munkálatai miatt a megnevezett játszóterek munkaterületnek minősülnek és a bővítési, felújítási munkálatok befejezéséig lezárva maradnak.

 

Bim-bam cukrászda előtt található játszótér csúszdát is kapott

 

-Durst Klaudia-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS