A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata értelmében az NB I-es felnőtt bajnokságon kívül minden küzdelemsorozatot lezártak és az idei szezonban már nem lesznek mérkőzések. A félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba.

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei I. osztályú Labdarúgó Bajnokságban március 14-én, a 19. fordulóban léptek utoljára pályára a csapatok. A Soltvadkerti TE gárdája ezen a játéknapon 3-0 arányú vereséget szenvedett Hartán. A soltvadkertiek a félbeszakadt bajnokság 11. helyén álltak.

A csapatról és a kialakult helyzetről Schmidt Zsoltot, a labdarúgó szakosztály elnökét kérdeztem.

Schmidt Zsolt a Soltvadkerti TE labdarúgó szakosztályának elnöke

Milyen módon érintette a klubot, hogy minden bajnokságot beszüntettek és lezártnak nyilvánítottak?

-Számítottunk arra, hogy akár le is zárják a bajnokságokat, de természetesen rosszul érintette az egyesületet ez a hír. A télen befektetett sok munka így sajnos kárba veszett. A tavaszi szezont jól kezdtük, hiszen volt két döntetlenünk, egy szép győzelmünk és egy vereségünk. Jó tavaszi szereplésben reménykedtünk, de a járványhelyzet felülírta az elképzeléseinket.

A szezonból eltelt időszakot, hogyan tudnád értékelni?

-Nagyon mozgalmasra sikerült ez a bő fél év, amit végig vittünk az új vezetőségben szerepet vállaló társaimmal, Trapp Ferenccel, Varga Józseffel és Horváth Mihállyal. A bajnokságot úgy kezdtük, hogy nem várt rossz eredmények születtek, ami miatt Holczimmer Tamás edzőt Marton István váltotta a kispadon. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de sajnos a csapat olyan rossz szériába került bele, amelyből nem láttunk más kiutat. A váltás után a csapat az ősszel hátralévő hat fordulóban már biztató jeleket mutatott és sikerült felzárkóznunk a tabellán is. A télen együtt tudtuk tartani a keretet, ami megalapozta egy stabil csapat kialakításának lehetőségét. A fiúk jó kollektívát alkotva végeztek el egy kiváló téli felkészülést. Próbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy a tavaszi fordulókra is biztosított legyen a működéshez szükséges anyagi háttér, de sajnos hamar véget ért a szezon és most nem tudtuk meg, hogy ez a csapat mire lett volna képes.

Az utolsó bajnoki mérkőzést követően volt-e a labdarúgóknak egyéni felkészülése?

-Szervezett keretek között nem voltak olyan edzéstervek, amelyeket végre kellett volna hajtaniuk a labdarúgóknak. A játékosok közül, néhányan alkalmanként kijártak a sporttelepre lábteniszezni vagy 2 a 2 elleni játékban focizni egymás ellen. Úgy gondoltuk, most az egészség megóvása a legfontosabb, ami felülírt mindent.

Mi lesz a csapattal a továbbiakban?

-Jelen pillanatban az előírások szerint szervezett keretek között kizárólag kiscsoportos foglalkozásokat lehet tartani. Ma még nem tudjuk, hogy a következő szezon mikor indulhat el vagy milyen feltételek mellett. Mindezek ismeretében úgy döntött a szakosztály vezetése, hogy most még nem kezdjük el az edzéseket. A fiúknak majd gyakorlatilag a nulláról kell elkezdeniük az új szezont, ezért a nyári felkészülést kezdjük majd el hamarabb a megszokottnál. Idén több idő kell majd arra, hogy a játékosok a bajnoki rajtra megfelelő állapotba kerüljenek minden tekintetben.

A klub edzőinek, játékosainak tekintetében történnek változások?

-Az tudni kell, hogy minden szezonban nyáron vannak a nagyobb játékos mozgások és én is számítok arra, hogy a csapatunkból kap majd megkeresést néhány labdarúgó. A célunk az, hogy maradjon együtt a keret, valamint számítunk az ifjúsági gárdából kiöregedő fiatalokra és a megyei III. osztályban szereplő csapatból is néhány játékosra. A meglévő értékeikkel szeretnénk jól gazdálkodni és komolyabb igazolási terveink most nincsenek. Úgy gondolom, hogy a gazdaság is válságba kerül az idén, ami miatt a lehetőségek sem lesznek olyanok, mint az elmúlt években és ez a játékosmozgásokra is befolyással lesz. Az elképzelések szerint a felnőtt csapatnál továbbra is Marton István lesz az edző, az ifjúságiaknál Ugrai Imre, valamint az egy korosztállyal fiatalabbaknál pedig Tóth Árpád.

A kisméretű műfüves labdarúgó pálya fedetté válik július 31-ig

A sporttelepen lesznek fejlesztések a közeljövőben?

-Jelenleg a kivitelezési munkálatok folynak a kisméretű műfüves labdarúgó pályánál, ami által fedetté válik a játéktér. Az a pálya úgy kerül kialakításra, hogy télen fűthető lesz és a hideg napok során is majd tudunk ott edzeni. A beruházás átadási határideje július 31. A járványhelyzetre való tekintettel az öltöző épület minden helyiségénél elvégeztük a fertőtlenítést és kézmosószerek kerültek kihelyezésre több ponton, de most nincs nagyon kinyitva az ajtó. Az élőfüves pályát szeretnénk minden évben olyan minőségben ápolni, hogy az kifogástalan játéktér legyen. Ez egy mesterséges, mondhatom úgy is, hogy kényes pálya, amely fenntartása nagyon költséges, ezért ennek fedezetére folyamatosan pályázatot nyújtunk be „pályafelújítás” címen. Sajnos az idén ezt a kérelmünket elutasították, de pályáztunk egy 9 személyes személyszállító buszra is, amelyben várjuk a döntést és reménykedünk a pozitív elbírálásban.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS