A szerdai piaci napon nemcsak a vásárlók gyülekeztek a piactér környékén, hanem a rendőrök is.

-Hirdetés-

2020. május 13-án Kiskőrösön az Árpád utca és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél minden gyalogos- átkelőnél rendőrök álltak. Szokatlan jelenség volt ez a szerdai piacra tartó és átutazó közönségnek. Sokan nem is értették, hogy miért van több rendőr az amúgy veszélyesnek nyilvánított kereszteződésnél. Tippelgettek, hogy valaki fontos személyt kísérnek-e, valamilyen kiemelt esemény lenne vagy esetleg baleset történt. Legtöbben amíg én ott voltam, azt ajánlották a rend őreinek, hogy a szombati piac napon is érdemes lenne kiállniuk, mert volna dolguk bőven.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól megtudtuk, hogy ez az úgynevezett Zebra terv elnevezésű országos baleset-megelőzési kampány keretén belüli akció volt. Cél, hogy felhívják a figyelmet a kerékpárosok és gyalogosok védelmére. Ehhez hozzáfűzném, bizony volt aki a rendőri jelenlét ellenére is áthajtott autóval a zebrán, pedig a gyalogos már elindult az út másik oldalára.

A Zebra-terv országosan május 11-e és 14-e között zajlott. Térségünkben Kiskőrösön kívül Soltvadkerten és Izsákon volt effajta ellenőrzés.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS